Asü Rektörü Acar'ın, Bozok Üniversitesi’nde İlk Dersi 'Yeni Türkiye' Oldu

Bozok Üniversitesi’nin Akademik yıl açılış törenine katılan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, yılın ilk dersini verdi. “Değişen Dengeler ve Yeni Türkiye” konusunu anlatan Rektör Acar, “Yeni Türkiye” kavramının...

Bozok Üniversitesi’nin Akademik yıl açılış törenine katılan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, yılın ilk dersini verdi. “Değişen Dengeler ve Yeni Türkiye” konusunu anlatan Rektör Acar, “Yeni Türkiye” kavramının “Eski Türkiye” ile kıyaslanarak anlatılması gerektiğine vurgu yaptı.

Rektör Acar siyasette, ekonomide, laiklik anlayışında ve dış politikada eski ve yeni Türkiye’yi karşılaştırdı. Eski Türkiye’nin siyaset anlayışına seçilmişlerden ziyade atanmışların damga vurduğunu, çoğulculuğa kapalı bir anlayışın benimsendiğini söyleyen ASÜ Rektörü, yeni Türkiye’de ise gücünü ve yetkisini halktan alan seçilmişlerin söz sahibi olduğu söyledi.

Ekonomide içe kapalı, devletçi, korumacı, müdahaleci ve kayırmacı politikalardan sıyrılarak kendi teknolojisini üreten, dışa dönük rekabetçi ticari anlayışı benimsemiş yeni bir Türkiye’den vizyonundan bahseden Rektör Acar, laik yeni Türkiye’yi ise hoşgörülü, farklı mezhepler karşısında devletin taraf olmadığı, dini tezahürlerin kamusal alanda da dışlanmadığı, toplumsal huzur ve barış odaklı bir anlayış çerçevesinde tanımladı.

Prof. Dr. Mustafa Acar sözlerinin son bölümünde, Yeni Türkiye’nin kültürel çeşitliliği içselleştiren çözüm süreciyle, devletin milletle barıştığı ve sorunları barışçı yolla çözmek istediği, ekonomide dışa açık, rekabetçi, siyaseten sivil, çoğulcu, demokrasi ve hoşgörü odaklı bir yol haritası izlediğinin altını çizdi.

Konuşmanın ardından Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar’a günün anısına teşekkür plaketi takdim etti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri