Ast-üst İlişkileri, Çalışanlardaki Çatışma Durumunu Tetikliyor

İşyerlerinde çatışma hallerinin, iş yoğunluğu ve adaletsizliğe uğranıldığını düşünme durumunda ortaya çıktığı bildirildi.    Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) üyelerini, ‘çatışma...

İşyerlerinde çatışma hallerinin, iş yoğunluğu ve adaletsizliğe uğranıldığını düşünme durumunda ortaya çıktığı bildirildi.

    Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) üyelerini, ‘çatışma yönetimi’ konusunda bilgilendirdi. MIDA Institute uzmanlarından İrem Rona İnan tarafından verilen eğitimde, çatışmaların çözümleri, etkileme ve müzakere yöntemleri, çatışmalardaki temel etkenler, duyguları yönetmek gibi başlıklar ele alındı.

    Çatışmanın farklı talep ve beklentilerin bizde yarattığı olumsuz duygular olduğunu söyleyen İnan, işyerlerindeki ast-üst ilişkileri, adaletsizlik duygusu gibi durumların çatışma halini tetiklediğini dile getirdi.

    Eğitimde, görevlere odaklı ve ilişkilere odaklı olmak üzere 2 farklı çatışma türünün olduğundan bahseden İnan, bir çatışmayı fırsata dönüştürmenin de 2 farklı şekli olduğunu ifade etti. İnan, çatışmayı fırsata dönüştürmenin, insanlar arası alanların farkında olmak ile kendi kaygısını fark etmek, tepkilerini mantık temelinde yansıtacak kontrole sahip olabilmekten geçtiğini söyledi.

    Çatışmaların çözüme kavuşması için tepki değil de yaklaşım gösterilmesi gerektiğinin altını çizen İnan, “Çatışma anında ‘ben olsam ne hissederdim?’ ve ‘niçin böyle davranıyorlar?’ gibi sorular, sinirlenmek yerine duyarlılıkla yaklaşmanıza yardımcı olur. Kişiler bamtellerini iyi saptamalıdır. Kendinizi kaybetmenize ya da dengenizi yitirmenize neler sebep oluyor, bunları iyi bilmek gerekiyor.” diye konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri