Asscher: Türk Gençlerinin Çoğunun Işid'i Desteklediği İddiası İnandırıcı Değil

Hollanda Başbakana Yardımcısı Lodewijk Asscher, ülkedeki Türk gençlerinin çoğunluğunun İŞİD terör örgütünü desteklediğini öne süren araştırmanın ciddiye alınmaması gerektiğini söyledi. Asscher, inandırıcı olmasa da her kuruluşun...

Hollanda Başbakana Yardımcısı Lodewijk Asscher, ülkedeki Türk gençlerinin çoğunluğunun İŞİD terör örgütünü desteklediğini öne süren araştırmanın ciddiye alınmaması gerektiğini söyledi. Asscher, inandırıcı olmasa da her kuruluşun araştırma yapma özgürlüğüne sahip olduğunu dile getirdi.

İjmuiden şehrindeki Kuba Camii'ni ziyaret eden Lodewijk Asscher, "Ben Türk toplumu ile iyi bir diyalog içerisindeyim. Aşırı gruplara meyilli olan gençlerimizi bu konulardan vazgeçirmek için birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bu konuda İjmuiden Kuba Camii yönetiminin, belediye başkanı ve emniyet müdürü ile ortak hareket ettiklerini öğrenmiş bulunuyorum. Bunu da örnek bir çalışma olarak belirtmek isterim." dedi.

Sosyal İşler ve İstihdam Bakanı Asscher, İjmuiden Kuba Camii'ne yapılan çirkin saldırıları tasvip etmediğini, herkesin dininde hür olduğunu, bu tür saldırıyı yapanların önüne hep birlikte geçilmesi gerektiğini de vurguladı.

İjmuiden Küba Camii Başkanı Süleyman Çelik ise "Bizi tanımayan kişiler tarafından camiimize yaklaşık 40'ın üzerinde saldırı oldu. Bakanlık ve belediyenin bu saldırıları kınaması bize güç verdi. Sayın Başbakan Yardımcımız Lodewijk Asscher'ın buraya gelerek bizimle beraber olması bizi memnun etti." şeklinde konmuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri