Asrın liderini rahmetle anıyoruz

1969 yılında Konya'dan başlattığı, ‘bir cihat hareketi’ olarak tanımladığı Milli Görüş hareketinin liderliğini yapan ve son nefesine kadar cihad eden Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı vefatının sene-i devriyesinde rahmetle anıyoruz

Erbakan Hoca, 1969'da başladığı 42 yıllık siyasi hayatını, 2011 yılında Saadet Partisi Genel Başkanı iken vefatına dek istikamet üzere sürdürdü. Erbakan, tüm insanlığın saadeti doğrultusunda çalışmalar yürütürken, Siyonist İsrail Rejimi ve ırkçı emperyalizm ile mücadelenin de sembol isimlerinden biri oldu. 29 Ekim 1926 tarihinde dünyaya gelen ve 27 Şubat 2011’de Hakk’ın rahmetine kavuşan Erbakan Hoca, Müslümanlar tarafından hayırla yad edilmeye devam ediyor.

İSLAM BİRLİĞİ’ İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, ibadetlerin bile gizli yapıldığı, Müslümanların mağdur ve mazlum hale düşürüldüğü Türkiye’de siyasi şuurlanmayı başlatarak bir çığır açtı. O’nun açtığı izde yürüyen Müslümanlar, yollarını buldular, istikametlerini buldular, kimliklerini buldular. O’nun çabasıyla dine karşı olan olumsuz bakış yok oldu. Erbakan, yaşadığı zamanın bir yol göstericisi, hocası ve lideri oldu. O’nun liderliği sadece Türkiye ile sınırlı değildi. 11 aylık kısa bir başbakanlık serüveninde gece gündüz durmadan çalışarak hayalindeki ‘İslam Birliği’ için koşturmuş ve D-8’i kurmuştu.

YÖNETİME TALİP OLDU

1969 yılında Konya’dan başlattığı Milli Görüş harekatı ile Müslümanların sesinin daha gür çıkması için canı ve malı ile durmadan çalışan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Müslümanca bir yaşam için yönetime talip olunması gerekliliğini ve bu yolda nasıl çalışılması gerektiğini en iyi şekilde göstererek milletin ‘Hoca’sı oldu. Yapılan zulüm, aşağılama ve engellemelere rağmen bir gün dahi davasından dönmeyen rahmetli Erbakan, son günlerinde hastane odasında yaptığı toplantılar ile ‘Son nefesine kadar cihad’ nasıl yapılır sorusuna en güzel cevap oldu.

"ERBAKAN HAKLIYMIŞ"

“Biz seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz” cümleleriyle lideri olduğu Milli Görüş’ün siyasi hareketten ziyade “Dünya geleceğinin dev projesi” olduğunun farkına varıyoruz. Türkiye'de bugün yaşanan birçok olayı yıllar öncesinden haber verme basiretiyle artık dillerde dolanan şu söz Erbakan'ı en güzel tanımlayan bir ifade oldu: "Erbakan hoca haklıymış."

MİLYONLAR UĞURLADI

Vasiyeti sebebiyle kendisi için devlet töreni düzenlenmemiş, 1 Mart 2011 Salı günü önce Ankara Hacı Bayram Camii’nde daha sonra da İstanbul’da Fatih Camii’nde cenaze namazı kılınmıştır. Cenaze namazına, cumhurbaşkanı, meclis başkanı, başbakan, bakanlar, siyasi parti genel başkanları, milletvekilleri, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, büyükelçiler, belediye başkanları ve toplumun her kesiminden insanların yanı sıra 60 ülkeden cemaat ve hareket lider veya temsilcileri katılmıştır. Necmettin Erbakan’ın aile kabristanına götürüldüğü korteje 2 milyon insan katılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

**

 

 

Milli Görüş bu milletin aslıdır

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın Ankara Milli Gençlik Şahlanış Programı’nda Milli Görüş’ü şu sözlerle tarif etmişti: Milli Görüş; Malazgirt, Kosova, Niğbolu, İstanbul, Çanakkale, Galiçya, Sakarya, Kıbrıs demektir. Milli Görüş; Sultan Fatih, Ulubatlı Hasan, Seyid Çavuş, Hasan Basri Çantay, Rıdvan Hoca ve Sütçü İmam demektir. Milli Görüş’ü bilmek için, bu günkü olayları doğru değerlendirmek için, mutlaka tarihimizi yakinen tanımak mecburiyetindeyiz. Her hangi bir kimse, Malazgirt’te inanışının şahlanışını ruhen yaşama sırrına ermeden, Kosova’da, Niğbolu’da bir kılıç olup parlayıp kükremeden, Ulubatlı Hasan olup İstanbul’u fethetmeden, Sultan Fatih olup atını denize sürmeden, Kanuni olup şanlı ordularıyla Avrupa’nın içine yürümeden, Seyid Çavuş olup 250 kiloluk mermiyi “Ya Allah!” deyip namluya sürmeden. Bir insan Sakarya’nın siperlerine girmeden Ve Kıbrıs’ta düşman tahkimatının arasından geçmeden Milli Görüş’ün ne olduğunu anlayamaz! Milli Görüş; Milletimizin inancı, tarihi, kimliği ve kendisidir. Milli Görüş Harekâtı nedir? Bu milletin aslına dönmesidir. Taklitçilikten ve Batı’ya teslimiyetçilikten vazgeçilmesidir. Batı taklitçisi Batıl partileri bırakıp, Hakka ve doğruya yönelmektir. Yani “Durun ey kalabalıklar bu yol çıkmaz sokak, gittiğiniz yol yanlıştır” demektir.- Rahmetli Necip Fazıl’ın dediği gibi; 20 yıldan beri çeşitli partiler kurulmuş, ama bunlar Millete, maalesef hakaret ve hıyanete yönelmişlerdi. Şimdi 1969'dan itibaren Milli Görüş'le milletimiz kendini savunma hakkını ve fırsatını elde etmiştir. Milli Görüş, Yeni Bir dünyayı kurma hareketidir. Bütün insanlığı kucaklayan plan ve projelerin sahibi ve takipçisidir.

MİLLİ GÖRÜŞ'ÜN KİMYASI

Milli Görüş, maneviyatçıdır. Yani ahiret inancını taşır. Diğerleri materyalist ve maddiyatçıdır. Milli Görüş, Hakkı Üstün tutmakta, haklıyı savunmaktadır. Diğerleri güce dayanır ve güçlüden yanadır. Milli Görüş, nefis terbiyesini esas alır. Diğerleri nefsi arzularının peşinde koşmaktadır.

MİLLİ GÖRÜŞ’ÜN FİZİĞİ

Hidayet: Hayrı ve şerri ayırmak demektir. Feraset: Hangi olay insanı hayra götürür, bunu sezmektir. Dirayet: Hayra götüren yolları azimle ve aşk ile uygulama gayretidir. İşte Milli Görüş sahibiyseniz, Cenab-ı Allah bu nimetleri size verir. Tılsım sizde değil, Milli Görüştedir. Eğer Milli Görüş Gömleğini çıkarırsanız geriye sıfır kalır, artık o bir hiçtir. Milli Görüş'ün ilk astığı afiş: “Hak geldi Batı zail oldu” Bunun anlamı Batıl sıfır hükmündedir. Güneş doğduğunda karanlık kaybolur demektir. Milli Görüş’ün ilk sloganı: “Ne sağdayız ne solda, Hak yoldayız Hak yolda” cümlesidir. Milletimiz ne zaman zor şartlarda kalırsa yeniden Milli Görüşe sarılarak Hakka ve hürriyete erişmiştir ve bu yolda yürümeye devam edecektir. Milli Görüş’ün yapacağı 2 büyük hizmet kalmıştır, bunları da inşaallah yakında başaracaktır: Yeniden Büyük Türkiye’yi Kuracağız. Yeni Bir Dünyayı kuracağız. Kim bunları istiyorsa Milli Görüşte yerini almalıdır:

Zafer inananlarındır ve zafer yakındır! İnanıyorsanız, üstünsünüz! Akıbet muttakilerin olacaktır!

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri