Aspir ekim alanları gelecek yıllarda artacak

Sarayönü İlçe Tarım Müdürü Mehmet Karlı, endüstriyel bir bitki olan aspirin ekim alanlarının gelecek yıllarda daha da artacağını söyledi.

Karlı yaptığı açıklamada, aspir bitkisinin birçok alanda kullanıldığını belirterek, devletin bu bitki için kilo başına 20.7 kuruş destekleme verdiğini hatırlattı. Aspirin Sarayönü'nde yeni keşfedilen bir bitki olduğunu ifade eden Karlı, ''Aspir, kuru tarım yapılmak zorunda kalınan verimsiz topraklarda ekimi yapılan bir bitki. Aspir, kuru ve verimsiz topraklarda rahatlıkla yetişebiliyor'' dedi. 
Karlı, aspir bitkisinin öneminin her geçen yıl arttığını biyodizel üretiminde de kullanılan aspirin, stratejik açıdan da büyük önem taşıdığını ifade ederek, şunları kaydetti: 
''Aspir üretimi Konya'da gelecek yıllarda daha da artacak. Dünya enerji üzerine kurulu. Enerji yüzünden savaşlar çıkıyor. Biyodizel üretiminde kullanılan aspir bitkisi bu anlamda çok önemli. Devletin kilo başına 20.7 kuruş destekleme verdiği aspir, son yıllarda artan kuraklıkla tercih edilmeye başlandı. Ancak sadece kuraklık bitkisi olarak düşünülmemeli, sulu tarımda da ekimi yapılabilir ve daha fazla verim elde edilir.''

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri