Aslım çöplüğünün kokusu bitmedi

Aslım çöplüğünün kötü kokusuna alınan önlemler yetersiz kalıyor. Özellikle Karkent Siteleri civarında kötü kokular yüzünden vatandaş dertli. Kötü koku rüzgarla Adliye bölgesine kadar gidiyor.

Aslım çöplüğü bölgesinden gelen koku vatandaşları rahatsız etmeye devam ediyor. Özellikle Sedirler, İşgalaman, Karkent,Karşehir, Fevzi Çakmak, Keçeciler, Çimenlik, Saçlıkasap ve Adliye civarında oturan vatandaşlar rüzgarla birlikte gelen kokudan rahatsızlık duyuyor. Her sene yaz aylarında aynı kokudan şikayetçi olan vatandaş, soruna bir türlü çözüm bulunamamasına anlam veremiyor. Kokunun en çok hissedildiği Karkent'te oturan vatandaşlar zaman zaman gelen yoğun kokudan dolayı camlarını havalar sıcak ta olsa kapatmak zorunda kalıyor. Vatandaşlar havadaki koku nedeniyle misafirlerinin gelmek istemediğini ifade ediyor. Karkent sitelerinde oturan bir vatandaş yaşadıkları sıkıntıyı şu sözlerle ifade etti : "Zaman zaman çıkan rüzgarla birlikte çok kötü kokular geliyor. Bu koku yüzünden çıkıp balkında oturamıyoruz. 8 yıldır burada oturuyoruz. Çözüldü, çözülecek diye oyalıyorlar. Bir türlü çözüm bulunamadı. Bir büyükşehirde böyle bir sorunun olması hiç yakışmıyor.”

ŞEHİR HASTANESİ DE ETKİLENİR

Çöplüğün kokusu şehrin pek çok yerini etkiliyor. Kötü koku rüzgarla Adliye bölgesine kadar gidiyor. Karatay Belediyesi Hobi Bahçeleri sakinleri de kötü kokudan rahatsızlıklarını belirtti. Bölgeye Konya Şehir Hastanesi'nin de yapılmasının düşünülüyor. Ziraat alanı üzerinde kurulması düşünülen hastanede kötü kokulara bir önlem alınmadan nasıl hizmet verileceği ise merak konusu. Şehirdeki koku Aslım çöplüğü bölgesinden gelen koku ile sınırlı değil. Alaaddin Tepesi civarında bile özellikle öğlen saatlerinde iyice ısınan kanalizasyonlardan çıkan koku vatandaşları rahatsız ediyor. Kötü koku Konya dışından gelen misafirlere de hoş bir izlenim bırakmıyor. Vatandaşlar Aslım çöplüğünden ve lağımlardan kaynaklı kokulara biran önce çözüm bulunmasını istiyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri