Aslan 4-1 koldan saldırıyor

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 3. tur mücadelesinde sahaya yedek ağırlıklı çıkmasına rağmen Adana Demirspor'u 4-1'lik farklı skorla mağlup etti. Kalesinde önemli tehlikeler de atlatan Sarı-Kırmızı
Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası 3. tur mücadelesinde sahaya yedek ağırlıklı çıkmasına rağmen Adana Demirspor'u 4-1'lik farklı skorla mağlup etti. Kalesinde önemli tehlikeler de atlatan Sarı-Kırmızılı ekibe 4. tur sevincini getiren golleri; Ayhan, Engin Baytar ve Sercan (2) kazandırdı. Konuk ekibin şeref sayısını ise Erçağ kaydetti.

Süper Lig'de üst üste 8 maçını kazanan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası'nda da sürpriz yapmadı. Ligde zirveye kurulan Cim Bom, dün Türk Telekom Arena'da, İkinci Lig Kırmızı Grup'ta yer alan Adana Demirspor'u 4-1 yenerek 4. tura yükseldi. Sarı-Kırmızılıları farklı galibiyete taşıyan goller; Ayhan, Engin ve Sercan (2)'dan geldi. Konuk takımın tek sayısını Erçağ kaydetti. Yoğun lig maçlarında istikrarlı kadrodan taviz vermeyen Teknik Direktör Fatih Terim, dün kupa mesaisinde rotasyona giderek sahaya yedek ağırlıklı bir 11 sürdü. Birçok yıldızı tribüne gönderen Terim, A2'den sadece Mertan'a görev verdi. G.Saray'a karşı vitrine çıkma şansını iyi değerlendirmek isteyen konuk takım oyuncuları, ilk 15 dakika iyi bir oyun sergiledi. Karşılaşmanın 11. dakikasında Raşit ile de gol pozisyonu üreten A.Demispor'un direnci 17. dakika yediği ilk golle kırıldı. Sarı-Kırmızılı formaya yavaş yavaş ısınan yedek oyuncular, kaptan Ayhan'ın golüyle rahat bir nefes aldı: 1-0. Bu golden sonra topa daha çok sahip olan ev sahibi takım, maçın temposunu istediği gibi ayarladı. Terim'in talebeleri, 37. dakikada Ayhan'ın direkten dönen şutunu iyi takip eden Engin'in attığı golle 2 farklı üstünlüğü yakaladı. 42. dakikada bu kez sahneye Sercan çıktı ve konuk takımın sürpriz hesaplarını rafa kaldırdı. Engin'in güzel pasında golcü futbolcu, aşırtma bir vuruşla ikinci yarıyı formaliteye çeviren golü filelere yollardı: 3-0.

İkinci yarıya Adana Demirspor daha hızlı başladı. 47'de önce Emre'nin, ardından da Cihan'ın vuruşlarında gole izin vermeyen kaleci Ufuk, 52'de ise Soner'in şutunu çıkardı. Orta sahada topa daha çok sahip olan ve kanatları iyi kullanan konuk takım, yakaladığı pozisyonları gole çevirmeyi başaramadı. 67. dakikada sahanın iyi isimlerinden Sercan, takımını 4 farklı üstünlüğe taşıyan gole imza attı: 4-0. Karşılaşmanın 73. dakikasında Servet'in büyük hatasında Erçağ, kafayla meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımının tek sayısını kaydetti: 4-1.

Şakiri, Galatasaray yolunda

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, transfer çalışmalarıyla alakalı bilgi verdi. Cim Bom'un gündemlerinde olduğu iddia edilen Basel'in İsviçreli yıldızı Şakiri'yi ciddi şekilde istediğini belirten tecrübeli hoca, "Zaten başkanımız bu konuda açıklama yapmış, benim üstüne konuşmama gerek yok." dedi. Terim, Ankaragücü'nden Turgut Doğan Şahin ve Uğur Uçar'la ilgilenmediklerini belirtirken, Manisasporlu Yiğit Gökoğlan'da aşama kaydettiklerini söyledi.

Terim ve Şaş, memleketine karşı

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim ve yardımcılarından Hasan Şaş, dün Adana Demirspor maçında farklı duygular yaşadı. Altyapısından yetiştikleri Adana Demirspor'u kupanın dışına atmalarına rağmen ikiliye, Mavi-Siyahlı taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu. Karşılaşma öncesi Akdeniz temsilcisinin Asbaşkanı Levent Özveren, başarılı teknik adam ve Hasan Şaş'a, bir yönünde Adana Demirspor, bir yönünde de Galatasaray renkleri bulunan özel üretilmiş forma hediye etti.

Galatasaray: 4

Adana demir: 1

Galatasaray: Ufuk Ceylan 4, Sabri 5, Servet 4, Gökhan Zan 5, Çağlar 5, Ceyhun 6, Engin 6 (Dk. 79 Okan Derici ?), Ayhan 7 (Dk. 46 Aydın 4), Riera 6 (Dk. 83 Berk Yıldız ?), Mertan Caner 6, Sercan Yıldırım 7

Adana demirspor: Şener Özcan 4, Tunay Acar 4, Hakan Vural Koçaslan 4 (Dk. 64 Süleyman Varlık 5), Soner Ergençay 5, Burak Keskin 4, Uğurtan Çepni 5, Lütfi Tanıl Özer 5 (Dk. 46 Halil Cihan Ünal 5), Burhan Coşkun 5 (Dk. 46 Erçağ Evirgen 6), Emre Hasan Balcı 6, İlhan Aydoğdu 5, Raşit Sevindir 6

GOLLER: Dk. 17 Ayhan Akman, Dk. 37 Engin, Dk. 42 ve 67 Sercan / Dk. 73 Erçağ

SARI KARTLAR: Ayhan / Lütfi Tanıl Özer, İlhan Aydoğdu

HAKEMLER: Mustafa İlker Coşkun 6, Muharrem Yılmaz 6, Neşet Mardin 6

STAT: Türk Telekom Arena

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri