Aşkın Gözyaşları sevenleriyle buluştu

Konyalı Yazar Sinan Yağmur’un, ‘Aşkın Gözyaşları-Tebrizli Şems’ İsimli Kitabı Okurlarla Buluştu. Karatay Akademi Yayınları tarafından baskısı yapılan kitap 160. baskısına uğraması ile bu alanda bir rekor kırdı.
Kule Site Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen imza gününe genç yazar Sinan Yağmur’un yüzlerce seveni yoğun ilgi gösterdi. Kitabının 160. baskıya gelmesi ile ayrı rekora imza atmasının kendisini mutlu ettiğini söyleyen yazar Sinan Yağmur, “Konya Karatay Akademi Yayınları tarafından yayınlanan kitabımın ikinci bir özelliği 6 dile çevrilecek olması. Almanca ve İngilizcesi tamamlandı sırada Fransızca, Japonca, Rusça, Arapça çevrileri var. Aşkın Gözyaşları Konya’yı, Mevlana’yı ve Şems’i anlattığı için büyük bir önem arz ediyor. Kitabımın Karatay Akademi Yayınları tarafından Mevlana Haftası’nın başladığı bir günde okuyucularım ile buluşturması ayrı bir güzellik” dedi.
Kitabın içeriği ve duyguları ile ilgili açıklama yapan Yağmur, kitabı Şems’in yanlış anlatımına üzüldüğü için kaleme aldığını söyledi. Yağmur, “Ne yazık ki son zamanlarda çıkan bazı kitaplarda çok sığ bilgilerle bu önemli şahsiyetler anlatılmaya çalışılıyor. Şems’in Mevlana’ya etkisi ve Şems hakkında olur olmaz isnatlarda bulunanlara cevap veren kitabımla, Şems’in akıbetinden sorumlu tutulan o dönem Konya halkının da masumluğunu açıklamaya çalıştım. Mevlana ve Şems hakkında monolog tarzda biyografik ilk roman olma özelliği taşıyan kitabımın yayın dünyasında rekor sayılacak bir oranda yankı bulması beni sevindirdi. Demek ki doğru şeyler yazmışım” diye konuştu.

MUSTAFA ÜNÜVAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri