Askeri Savcı, Şehit Ailelerinin Sobotaj İddiasında Sivil Savcıyı Adres Gösterdi

Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olduğu, 1 sivil 11 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan mühimmat patlaması davasının 9. duruşması Eskişehir Askeri Mahkemesi’nde görüldü.1. Hava Kuvvet Komutanlığı içerisindeki Askeri Mahkemede devam eden...

Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olduğu, 1 sivil 11 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan mühimmat patlaması davasının 9. duruşması Eskişehir Askeri Mahkemesi’nde görüldü.

1. Hava Kuvvet Komutanlığı içerisindeki Askeri Mahkemede devam eden bugünkü duruşmada, şehit yakınları, avukatları ile sanık avukatlarının celse arasında verdiği dilekçeler okundu.

Şehit ailesi avukatlarından Sevgin Karaca, 2 Ekim 2014 günü Afyonkarahisar’daki olay yerinde yapılan keşfin uzman bilirkişiler eşliğinde yapılmadığını belirterek, bu yüzden belirlenecek alanında uzman kişilerce keşfin yeniden yapılmasını talep etti.

ŞEHİT BABASI, MAHKEME BAŞKANI İLE CEZA KONUSUNDA TARTIŞTI

Bu esnada, söz alan Şehit Onur Fikret Dülger’in babası Zekai Fırat Dülger ile mahkeme heyeti arasında bir süre gerginlik yaşandı. Şehit babası Fikret Dülger, önceki duruşmada çıkan olaylar sebebiyle sivil mahkemede yargılandığını ve 8 bin TL ceza aldığını, söz konusu davayla ilgili Askeri Mahkeme’nin katiplerinden Orhan Balta’nın yalancı şahitlik yaptığını öne sürdü. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Binbaşı Ahmet Mithat Acar, Dülger’in konuyla duruşmanın bir ilgisi olmadığını, konuşmasının devam etmesi halinde kendisinin salon dışına çıkarılacağını söyleyerek uyarıda bulundu. Dülger, konuşmasına devam edince mahkeme salonunda bir süre ikili arasında gerginlik yaşandı. Bunun üzerine şehit babası Dülger, Mahkeme Başkanı’nın isteği üzerine polis ekiplerince duruşma salonundan dışarı çıkarıldı.

Salondan çıkarıldığı sırada konuşan Dülger, “Yalancı şahitlik yaptı. Herkes elini vicdanına koysun.” dedi.

Şehit yakınlarından Ali Taştan da, “2 yıldır sürekli mahkemeye gelip gidiyoruz. Yollarda perişan oluyoruz. Mahkemenin bir an önce kararını vermesini talep ediyorum.” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Savcı Albay Erol Er, şehit aileleri ve avukatlarının sabotaj iddiasıyla ilgili talepleri olduğunu belirterek, bu talebi reddetti. Savcı, “Bu konu Afyon Cumhuriyet Başsavcılığı yetkisindedir. Dolayısıyla bu yöndeki taleplerin, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılması gerekir.” ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, okunan dilekçe ve raporların ardından tanıkların dinlenmesi, Şehit Onur Fikret Dülger’in babası Zekai Fırat Dülger’in daha önce vermiş olduğu CHP Genel Başkanı Kemal KIlıçdaroğlu’na gönderilen olaya ilişkin bilgi ve belgelerin yazılan müzekkereye cevap beklenmesine, şehit yakınları ve avukatlarının, sanıkların tutuklanması taleplerinin reddine karar verdi.

Mahkeme, duruşmayı 21 Ocak 2015 tarihine erteledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri