Asker Ocağına Omuzlarda Dualar Edilerek Uğurlandılar

Kayseri şehirler arası otobüs terminali asker uğurlamalarına sahne oluyor. Terminale kadar çocuklarını uğurlayan anne ve babalar, kına yaktıkları evlatlarını dualarla otobüse bindirerek, birliklerine teslim olması için gözyaşlarıyla gönderiyor....

Kayseri şehirler arası otobüs terminali asker uğurlamalarına sahne oluyor. Terminale kadar çocuklarını uğurlayan anne ve babalar, kına yaktıkları evlatlarını dualarla otobüse bindirerek, birliklerine teslim olması için gözyaşlarıyla gönderiyor.

Ağustos döneminde vatani görevini yapmak için yola çıkan gençler, şehirler arası otobüs terminalinde adeta şenlik havasında uğurlanıyor. Halayların çekildiği terminalde gençler dualarla yola çıkıyor. Vatani görevini yapacak olan gençler, arkadaşları tarafından önce omuzlarda taşınıyor, sonra “En büyük asker bizim asker” sloganlarıyla havaya atılıyor. Sonrasında ise dualar edilerek otobüse bindiriliyor. Ayrılık vakti geldiğinde ise ellerine kına yaktıkları evlatlarını anneler ve babalar gözyaşlarıyla uğurluyor. Uğurlamadaki gelenek ise devam ediyor. Akrabalar, askere giden gencin cebine vedalaşırken harçlık koymayı unutmuyor.

Genç Mehmetçikleri taşıyan otobüsler ise son olarak terminal çıkışında arkadaşlar tarafından çevriliyor. Türk bayraklarının açılmasının ardından İstiklal Marşı okunarak gençler birliklerine ulaşmak üzere uğurlanıyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri