Asker Adayları Dualarla Uğurlandı

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük beldesinden askere gidecek olan 1994/4 tertip asker adayları için uğurlama töreni düzenlendi. Bu kapsamda Yazıhüyük Kasabası Merkez Camiinde namaz öncesi Mevlid-i Şerif ve tatlı ikramı,...

Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Yazıhüyük beldesinden askere gidecek olan 1994/4 tertip asker adayları için uğurlama töreni düzenlendi. Bu kapsamda Yazıhüyük Kasabası Merkez Camiinde namaz öncesi Mevlid-i Şerif ve tatlı ikramı, namaz sonrası da Yazıhüyük Kasabası Cumhuriyet meydanında dua merasimi ve veda programı yapıldı.

Törene Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, asker aileleri ve çok sayıda Yazıhüyüklü katıldı. Dua merasiminden sonra kasaba halkı asker adayı gençlerle vedalaşarak hayırlı teskereler temennisinde bulundu. Daha sonra asker adayları kasaba mezarlığına ziyarette bulunarak, şehitlerin mezarları başında dua etti. Sonrasında ise asker adayları ve ailelerine Yazıhüyük Belediye Başkanı Cengiz Çavdar tarafından yemek daveti verilerek eğlence düzenlendi.

Başkan Çavdar burada yaptığı konuşmada, “Gençlerimizin kutsal olan görevlerini başarıyla tamamlayarak tekrar ailelerinin yanına dönmelerini diliyorum. Hepsi bizim evladımız. Gençlerimiz askerlik vazifesinin kutsal bir görev olduğunun bilincindeler. Hepsinin alnından öpüyorum ve başarılar diliyorum. Ailelerde çocuklarıyla ne kadar gurur duysalar azdır. Biz onların sayesinde evlerimizde, memleketimizde huzur içerisindeyiz. Bütün asker adayı gençlerimize hayırlı görevler ve tezkereler diliyorum.” dedi.

Asker ocağının Peygamber ocağı olduğunu belirten Çavdar, “Askerlik herkese nasip olmaz, ama sizlere nasip oldu. Ne mutlu sizlere ve ne mutlu sizi yetiştiren anne ve babalarınıza” dedikten sonra tüm asker adaylarıyla vedalaştı.

Yemek ve konuşmalardan sonra kasaba mahalli sanatçılarının eşliğinde asker adayları kendi aralarında eğlenerek hoşça vakit geçirdi.

Asker aileleri de “Hem gururluyuz hem de çok mutluyuz. Bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımız Cengiz Çavdar'a çok çok teşekkür ederiz. Çok mutlu olduk. Asker böyle uğurlanır, emeği ve katkısı olan herkese "teşekkür" ederiz” dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri