Aşkale Çimento, Sektörde Dördüncülüğe Yükseldi

Aşkale Çimento, 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' sıralamasında 9 yılda 310 basamak yükselirken; bir önceki yıla göre 18 basamak yukarı çıkarak 168.

Aşkale Çimento, 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' sıralamasında 9 yılda 310 basamak yükselirken; bir önceki yıla göre 18 basamak yukarı çıkarak 168. oldu. Firma çimento sektöründe ise dördüncülüğe yükseldi.

        İstanbul Sanayi Odası (İSO)'nun, 45 yıldan bu yana her yıl düzenlediği 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' araştırmasının sonuçları açıklandı. Türkiye'deki tüm sanayi kuruluşu esas alınarak hazırlanan ve şirketlerin rakamsal büyüklüklerini ortaya koyan bu araştırmada, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde az sayıda firma bulunuyor. Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine 2004'te 478. sıradan giren Aşkale Çimento’nun 2012 rakamlarına göre 168. sıraya kadar yükseldi. Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, "9 yılda 310 basamak yükselmiş olmamız asla tesadüfi değildir. Son açıklanan rakamlara göre; Aşkale Çimento Grubu, çimento sektöründe en büyük dördüncü şirket oldu. Emeği geçen ve şirketimizin bu günlere gelmesinden katkısı olan herkesle bu başarıyı paylaşıyoruz." dedi.

"HEDEFİMİZ EN BÜYÜK 100 ŞİRKET"

İlk yola çıktıklarında ortaya koydukları büyüme hedeflerinin bir çok kesim tarafından hayal olarak değerlendirildiğine dikkat çeken Yücelik, Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasında yer alma hedefine adım adım yaklaştıklarını ifade etti. Kolektif ruhun ve birlikte olmanın güzelliğini yaşadıklarına değinen Yücelik, "Elbette bu kolay olmadı. Şirket ve tesislerimizde; sosyal, çevresel, yönetim anlayışı ve çalışma kültürünü dünyanın kabul ettiği standartlara getirmeye çalışıyoruz." dedi.

Türkiye’nin mutlak şekilde kendi ham madde ve yeraltı kaynaklarını daha fazla harekete geçirmesi gerektiğini savunan Yücelik, şöyle konuştu: "Dolayısıyla; hükümetin bu paralelde 2023 için ortaya koyduğu hedefleri önemsiyoruz. Bölgede yatırımlarımız hızla sürüyor. Ülkemizin ve bölgenin kalkınma gayretlerine katkımız sürecektir. Erzurum, Aşkale, Van, Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Ağrı, Beşikdüzü, Tirebolu ve Rize’deki tesislerimizle bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz."

"SEKTÖRDE ÖNCÜ ŞİRKET OLDUK"

Sahip oldukları misyon, vizyon ve değerleri aradan geçen zaman içinde güçlü bir zemine oturduklarını hatırlatan Aşkale Çimento Başkanı Lütfü Yücelik, "Ticari alanda da önemsenen ve bir o kadar etkili konuma sahibiz. Türkiye çimento sektöründe bir çok manada öncü konumda olmamız, yaptığımız mücadelenin bir yansımasıdır. Elbette gerçekleştirdiğimiz her işte ve attığımız her adımda sorumluluklarımızın farkında hareket ediyoruz. Bizim sorumluluğumuz; geleceğimiz, insanımız, çevremiz ve ilkelerimizle bir bütündür. Bunları asla unutmuyor ve birbirinden ayırt etmiyoruz." açıklamasında bulundu.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri