Aşırılara Karşı Müslümanların Tavrını Takdir Etti

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Başbakanı Hannelore Kraft meclis oturumunda bütçe görüşmeleri esnasındaki konuşmasında, eyaletteki aktüel olaylara da yer ayırdı. “Şeriat polisi” yelekleri ile eyalette gündem oluşturan ve herkesin...

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Başbakanı Hannelore Kraft meclis oturumunda bütçe görüşmeleri esnasındaki konuşmasında, eyaletteki aktüel olaylara da yer ayırdı. “Şeriat polisi” yelekleri ile eyalette gündem oluşturan ve herkesin tepkisini çeken olaylar konusunda Müslümanların tutumunu takdir eden Kraft, “Açık ve net olarak bu aşırılara tepki gösterip mesafe koyanlara diyoruz ki, biz sizi bu tiplerle aynı kefeye koymuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kraft, hükümet olarak aşırılara asla tahammül göstermeyeceklerini ifade ederek, kendileri için aşırılığın sağdan ya da soldan gelmesinin fark etmediğini kaydetti. Başbakan Kraft bununla, şeriat polisi provokasyonundan sonra yine aynı şehirde gece yarısı karşı bir provokasyon olan Neonazilerin tek tip üniforma ile devriye gezmelerine vurgu yaptı.

Başbakan eyalette demokrasiye zarar verilmesine müsaade etmeyeceklerinin altını çizdi; “Burada insanlar bilinçli, demokrasi de güçlüdür. Ve bu yapılanmalara müsaade etmediğimiz gibi organize suçlara da göz yummayız.” şeklinde konuştu. Kraft konuşmasının devamında eyaletin çoğulculuk ile kalkındığını ve bugünlere geldiğini tekrarladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri