Aşırı lastik aşınması Webber ve Vettel'i endişelendiriyor

Cuma günü antrenmanlarının ardından basına konuşan Mark Webber, şu an Formula 1'i yönlendiren en büyük etkenin lastikler olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz hafta sonu sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'inde de lastikler hayati rol oynamış ve hafta sonu boyunca en hızlı araca sahip olduğu açıkça görülen Red Bull, lastiklerini Lotus ve Ferrari kadar iyi kullanamayınca yarışta ilk çizgiden başlamanın avantajını kullanamayıp gerilere düşmüştü.

Malezya'da sabah seansının en hızlı ismi olan Webber, buna rağmen lastiklerin performans noktasında en önemli etken olduğunu ifade etti.

"Şu an tüm hesaplar lastikler üzerine yapılıyor. Her şey lastiklere bağlı. Lastikler, lastikler, lastikler, lastikler..."

Kuru zeminde geçilen sabah seansının ardından ise Malezya'da öğleden sonra kısa bir süreliğine de olsa sağanak yağmur vardı.

Webber, şu ana kadar oluksuz lastikleri en iyi şekilde ıslak pist koşullarında çalıştırabildiklerini de itiraf etti.

Avustralya'lı pilotun takım arkadaşı Sebastian Vettel ise, potansiyel yarış hızlarının sorulması üzerine verdiği cevapta, "Oldukça iyi görünüyor ancak lastiklerin ömrüne bakıldığınca durum oldukça karışık görünüyor." ifadelerini kullandı.

"Doğruyu söylemek gerekirse durum çok iç açıcı görünmüyor. Umarım yarışı çıkartacak kadar lastiğimiz vardır."

"Bugün lastik yıpranması hemen hemen herkes için oldukça üst seviyedeydi. Bu yüzden kesinlikle otomobillerin gerçek performanslarının altında bir tablo ortaya çıktı. Pek hoş bir durum değil fakat durum böyle."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomobil Haberleri