Aşiret Liderleri, Libya'da 'İstikrar' İçin Buluştu

Libya’daki aşiret liderleri, özellikle son aylarda artan şiddet olaylarına ve ülkedeki krize çözüm bulabilmek için Mısır'da bir araya geldi. Toplantı sonunda, istikrarın sağlanması için yapılması gerekenleri içeren bir bildirge açıklandı....

Libya’daki aşiret liderleri, özellikle son aylarda artan şiddet olaylarına ve ülkedeki krize çözüm bulabilmek için Mısır'da bir araya geldi. Toplantı sonunda, istikrarın sağlanması için yapılması gerekenleri içeren bir bildirge açıklandı.

Mısır’ın başkenti Kahire'de iki gündür devam eden Libya Kabileler Forumu sona erdi. Fairmont Oteli’nde gerçekleşen forum sonunda basın açıklaması yapan Libya Kabileleri Toplumsal Diyalog Komitesi Başkanı Adil el-Fayidi, ülkedeki karışıklıktan ve krizin üstesinden nasıl gelineceği konularına değindi. Ayrıca, bazı aşiret liderlerinin Libya’daki şiddet olaylarından dolayı Mısır’a gelemediğine dikkat çekti.

Açıklamada Fayidi, ülkede istikrarın sağlanması için 9 maddeden oluşan bir yol haritası belirlendiğini söyledi. Libya topraklarını koruma yeteneğine sahip güçlü bir ordu kurulmasının önemine vurgu yapan Fayidi, silah taşıyanları dışarıda bırakan kapsamlı bir ulusal diyaloğun oluşturulması gerektiğini ifade etti. Fayidi, ortaya konan diyalog çözümlerinin ise ülkenin içişlerine yönelik ve dış müdahaleden uzak olması gerektiğini belirtti. Ayrıca Fayidi, sivil toplum kuruluşlarının barış sürecine katkısının önemli olacağına vurgu yaptı.

Adil el-Fayidi, Libya'daki krizi sona ermesi için çaba gösteren Mısır’a, yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Öte yandan, ilki Mısır’da yapılan Libya Kabileler Forumu’nun bir ay sonra düzenlenmesi planlanan ikincisinin nerede olacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri