Asiltürk, malı ve canıyla cihad etti

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk Hakk'ın rahmetine kavuştu. Dava adamı olan, malı ve canıyla ömrünün son nefesine kadar cihad eden Asiltürk'ün vefat etti

Ankara Şehir Hastanesi'nde zatürreye bağlı nefes darlığından tedavi gören Asiltürk, dünya yolculuğunu tamamladı. Milli Görüş hareketinin mihenk taşlarından Asiltürk, yarım asırlık mücadelesinde merhum Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan ile mücadele verdi. Merhaba Gazetesi olarak merhuma Allah'tan rahmet diler, acılı ailesine de sabr-ı cemil niyaz ederiz.

MERHUMUN CENAZE PROGRAMI NETLEŞTİ

Merhum Oğuzhan Asiltürk’ün cenaze namazı. 2 Ekim Cumartesi günü (bugün) öğle namazına müteakip Ankara Hacı Bayram Veli Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ERDOĞAN: MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Asiltürk'ün vefat haberinin ardından, taziye mesajı paylaştı. Erdoğan, şunları söyledi: “Bugün vefat haberini aldığımız, Millî Görüş Vakfı ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, siyasi tarihimizin önemli isimlerinden, çok kıymetli ağabeyimiz Sayın Oğuzhan Asiltürk’e Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Mekânı cennet olsun. Oğuzhan ağabeyimin muhterem ailesine, Türkiye’deki ve yurt dışındaki sivil toplum ve siyaset camiasına Allah’tan sabr-ı cemil diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

SAADET PARTİSİ LİDERİ KARAMOLLAOĞLU'NDAN TAZİYE MESAJI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Asiltürk'ün vefatının ardından bir taziye mesajı paylaştı. Karamollaoğlu, “Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun” dedi.

TÜRK DEVLETİNİN MUHTEREM İSİMLERİNDENDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından bir taziye mesajı paylaşarak, şunları söyledi: “Türk devlet ve siyaset hayatının muhterem isimlerinden birisi olan, aynı zamanda Milli Görüş’ün kurucularından ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Sayın Oğuzhan Asiltürk’ün vefatından büyük bir üzüntü duyduğumu bilhassa ifade etmek isterim. Ebediyete irtihal eden Merhum Oğuzhan Asiltürk’e Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor; saygıdeğer ailesine, Saadet Partisi camiasına, sevenlerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, ruhu şad, kabri nur olsun.”

MERAL AKŞENER'DEN TAZİYE MESAJI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sosyal medya hesabından bir taziye mesajı paylaştı. Akşener, mesajında “Saadet Partisi'nin kurucularından değerli siyasetçi ve devlet insanlarımızdan Oğuzhan Asiltürk'e Yüce Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun” ifadelerine yer verdi.

DAVUTOĞLU: VEFATINI ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, bir baş sağlığı mesajı yayınlayarak, “Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, eski İçişleri ve Sanayi bakanlarımızdan, bir neslin öncü isimlerinden Oğuzhan Asiltürk'ün vefatını büyük üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Milli Görüş camiasına sabr-ı cemil niyaz ediyorum” dedi.

ÇOK DEĞERLİ BİR SİYASET ADAMIYDI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise “Çok değerli siyaset adamı, kıymetli büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk bekâ âlemine irtihal etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun. Mekanı cennet olsun” dedi.

MİLLİ GÖRÜŞ DAVASININ ÖNCÜLERİNDENDİ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de bir taziye mesajı paylaştı. Gül, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, Milli Görüş davasının öncülerinden, muhterem büyüğümüz Oğuzhan Asiltürk ağabeye Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağolsun. Rabbim mekanını cennet eylesin.”

GÜLTEKİN UYSAL'DAN TAZİYE MESAJI

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da Asiltürk'ün vefatının ardından bir mesaj paylaştı. Uysal, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Vefat eden Saadet Partisi YİK Başkanı Sn Oğuzhan Asiltürk’e Allah’tan rahmet diliyorum. Başta Ailesi ve Sn Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun şahsında Saadet Partisi mensuplarına da başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”

ERBAKAN'IN YOL ARKADAŞIYDI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yayınladığı mesajda “Rahmetli Necmettin Erbakan Hoca’nın yol arkadaşı ve 37. Hükûmet’in İçişleri Bakanı Oğuzhan Asiltürk’e Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun. Millî görüş camiasının başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

MİLLİ GÖRÜŞ CAMİASININ BAŞI SAĞ OLSUN

BBP lideri Mustafa Destici ise “Tedavi gördüğü hastanede vefat eden Saadet Partisi YİK Başkanı Sn. Oğuzhan Asiltürk Bey’e Allah’tan rahmet, aile efradı, yakınları başta olmak üzere, Milli Görüş Camiası’na ve sevenlerine başsağlığı-sabır diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

BAKANLIKLARDAKİ İLK MESCİDİ ASİLTÜRK AÇTIRDI

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Lütfi Yalman da Oğuzhan Asiltürk'ün tam bir dava adamı olduğunu söyledi. 1974’te merhumun İçişleri Bakanı olduğu zaman, Türkiye’de bakanlıklarda ilk mescidi açtıran kişinin merhum Asiltürk olduğunu aktaran Yalman, “Bizler şahidiz. Rabbim de şahit olsun. Dâvamızın büyükleri ile hapishaneyi medrese-i Yusufiyye yapmıştınız. Cennette de birleşirsiniz inşallah” şeklinde konuştu.

AİLESİ VE SEVENLERİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da “Ahirete irtihal eden Milli Görüş Hareketi'nin öncülerinden, Millî Görüş Vakfı ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Sayın Oğuzhan Asiltürk’e Cenab-ı Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun” mesajını paylaştı.

BİRÇOK SIKINTIYI KENDİSİ ÜSTLENDİ

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Allah, rahmet eylesin. Acı bir haberle sarsıldık. Oğuzhan ağabeyimiz aramıza döner diye bekliyorduk, acı haberle sarsıldık” dedi. “Erbakan Hocamızın ilk yol arkadaşlarından biri Oğuzhan ağabeyimizdi” diyen Saydam, daha sonra şunları kaydetti: “Bugüne kadar yolundan ve davasından sapmadı. Malı ve canıyla ömrünün sonuna kadar davamıza mücadele etti. Geçmişte önemli görevlerde bulundu. Son nefesine kadar cihad eden Oğuzhan ağabeyimiz, yaptıklarıyla Türk siyasetinde iz bıraktı. Bugünün temellerini geçmiş yıllardan attı. Oğuzhan ağabey, birçok sıkıntılı noktada sıkıntıları kendi üstlendi. Kararlı duruşuyla, istikamet belirleyici oldu. Davamız açısından önemli vazifeler üstlendi. Hepimizin üzerinde emeği büyük. Bizler, onların çizdiği yol üzerine bu davayı yürüteceğiz.”

UĞUR İBRAHİM ALTAY: SİYASİ TARİHİN ÖNEMLİ İSİMLERİ ARASINDA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da baş sağlığı mesajı paylaştı. Altay, “Milli Görüşün ve Türk siyasi tarihimizin önemli isimlerinden, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’e Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

İlk ve ortaokulu, liseyi Malatya’da okudu. Üniversite eğitimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdi. Serbest Müşavir Mühendislik, 14 ve 15. Dönem Ankara; 19, 20 ve 21. Dönem Malatya milletvekiliği ile İçişleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır. MSP Davası sebebiyle bir yıl gözaltında kaldı. Sonra yargılandı ve beraat etti. 10 yıl süreyle siyasetten yasaklandı. Yasağı 1987 Anayasa referandumu ile kalktı. Yasağı kalktıktan sonra ilk kongrede RP'nin genel sekreterliğine seçildi. 11 yıl sonra tekrar Malatya'dan milletvekili seçildi. Fazilet Partisi'ne girdi. Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından Saadet Partisi'nin YİK başkanlığına seçilen Asiltürk'ün, ayrıca kaleme aldığı "Sosyal Yapının Güçlendirilmesi" adlı bir kitabı bulunmaktadır. 7 Ocak 2021'de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Asiltürk, Erdoğan'ın kendisine İstanbul Sözleşmesi'nin kalkacağını söylediğini belirtti. 20 Mart 2021'de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye, İstanbul Sözleşmesinden çekildi.

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri