Aşılar yaptırılmaya başlandı

Halk arasında "Domuz gribi" olarak bilinen "Pandemik A (H1N1)" virüsüne karşı koruyucu bir önlem olarak yurt dışından sipariş edilen aşıların kontrollerinin tamamlanmasının ardından Türkiye genelinde uygulanmaya başlandı.
  Tüm iller ile birlikte Konya’ya gönderilen aşılarda ilk olarak hekim ve sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı.
Türkiye’ye gelen aşıların ilk partisinden alınan numunelerin Hıfzıssıhha Laboratuarları’ndaki kontrollerinin tamamlanmasının ardından 500 bin dozluk Novartis üretimi ilk parti aşılar, 81 ilin sağlık müdürlüklerince sağlık kuruluşlarına sevk edildi. Konya’da da İl Sağlık Müdürlüğü’nün organizesi ile aşılar hastanelere gönderildi. Numune Hastanesi’ne gönderilen aşılardan ilk olarak Başhekim ve başhekim yardımcıları yaptırdı. Başhekim Prof. Dr. Osman Yılmaz, “Hastanemizde bin 200 personel var. Şu anda gelen ilk parti aşı miktarı 600 doz. Bu öncelikle göğüs polikliniğinde görev yapan arkadaşlarımız ve doktorlarımıza yapılacak. Bu aşıların yapılmasının ardından gelecek olan 600 doz aşı ile tüm personelimizin aşılarını yaptırmış olacağız” dedi.
Yılmaz,  domuz gribi aşısı yaptırmak istemeyen meslektaşlarının kendilerine verilen formları doldurduklarını da dile getirerek, “Aşı yaptırmak istemeyen arkadaşlarımız kendilerine sunulan formlarda yer alan bölümleri mutlaka doldurmak zorunda. Burada aşı yaptırmama nedenleri, endişeleri ve diğer görüşleri yer alıyor. Bu formlardan yararlanılarak aşı hakkında ortaya çıkan endişeleri de belirlemiş olacağız. Ancak şu bir gerçek ki aşı yaptırmak mutlaka gereklidir. Sağlık Bakanlığımız her türlü kontrolleri yaptırdıktan sonra aşıları illere gönderdi. Bunun için kendisine teşekkür ediyoruz. Ben hastanemize gelen aşılardan ilk olarak kendime yaptırıyorum. İnşallah hayırlı olur. Bizim tek amacımız virüsten sağlık çalışanlarımız ve hastanemizde tedavi gören hastalarımızın yanı sıra tüm vatandaşlarımızın korunması. Bunun için benim önerim gelecek olan aşılardan herkesin yaptırılması” diye konuştu.
Gelen aşılardan diğer illerde olduğu gibi ilk olarak sağlık çalışanları, öğrenciler, risk grubu gibi kesimler öncelikle yararlanacak. Numune Hastanesi ile birlikte doğumevi ve diğer hastanelerde de aşı yaptırılması uygulanmasına başlandı.

ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri