Asıl soykırım Filistin’de

Yrd. Doç. Dr. Feridun Ata: Türklerin Ermenileri katlettiğine dair hiçbir belge yoktur. Asıl soykırım bugün İsrailin Filistinde yaptığı insanlık dışı saldırılar ve katliamlardır
Güncelliğini hiç yitirmeyen ve son dönemlerde kamuoyunda daha çok yer edinen sözde Ermeni soykırımı iddialarına açıklık getirmek amacıyla Karatay Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu tarafından önceki gün bir program düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Feridun Ata, “Geçmişten Günümüze Ermeni Sorunu” konulu konferans verdi.
TÜRKLER DEĞİL, YAHUDİLER SOY KIRIYOR
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu öğrencilerinin yanı sıra eğitim camiasından da bir çok ismin katıldığı programda konuşan Yrd. Doç. Dr. Feridun Ata sözlerine Ermeni soykırımı yapılmıştır diyenleri sert bir dille eleştirerek başladı. Bugün Türklerin Ermenileri katlettiğini söyleyenlerin ellerinde hiçbir somut belge bulunmadığını, dile getiren Yrd. Doç. Dr. Ata, “Asıl soykırım, bugün İsrail’in Filistin’deki yaptıklarıdır” dedi. Soykırımı aynı ırktan kişilerin din, dil, ırk, renk ve inanışları nedeniyle başkaları tarafından katledilmesi ve soyunun tamamen kesilmesi olarak tanımlayan Feridun Ata, İsrail’in bugün Filistin’de yaptığı çocuk katliamlarının soykırımın en açık örneği olduğunu ifade etti.
YAHUDİ PROPAGANDASI ERMENİLERİ AYAKLANDIRDI
Türkler ile Ermeniler arasındaki ilişkilerin 1915’li yıllara değil, Türklerin Anadolu’ya geldiği 1070’li yıllara kadar dayandığını ifade eden Feridun Ata, “Ermeniler, Anadolu’da Bizans Devleti’ne bağlı olarak yaşıyorlardı. Türklerin Anadolu’yu ele geçirmesiyle birlikte Türklerin hakimiyetine girdiler. Türklerin hakimiyetindeki Ermeniler, huzur ve refah içerisinde yaşadılar. Osmanlı Devleti zamanında bu refah ortamı en üst düzeye çıktı. Hatta öyle ki, Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethettikten sonra o dönemde hiçbir devletin bilmediği azınlık haklarını Ermeniler ve diğer ırklardaki vatandaşlarına sundu. Bu huzur ve güven ortamı 1. Dünya Savaşı’na kadar devam etti. 1. Dünya Savaşı’na gelindiğinde Yahudiler Osmanlı’yı içten parçalamak için Ermenilere çeşitli vaadlerde bulunup ayaklandırdılar. Ermeniler de bu Yahudi propagandasına uyunca Osmanlı hükümeti o dönem için en iyi seçeneği kullanarak Ermenileri bulundukları bölgeden tehcir etti” diye konuştu.
Ermenilerin bulundukları bölgeden göç ettirilirken bile bütün haklarının korunduğunun Osmanlı arşivindeki belgelerden anlaşılabileceğini kaydeden Yrd. Doç. Dr. Ata, “Ermeniler, ülke içerisindeki toprakları en verimli olan bölgelere göç ettirilmişlerdir. Göç sırasında da her türlü güvenlik önlemleri alınmış, her durakta bir sağlık kuruluşu ve ilaç deposu bulundurulmuştur. Ermenilere göç ettikleri yerlerde yeteri kadar hayvan ve arazi verilip, yaşam için gerekli bütün kaynaklar sağlanmıştır. Bunun yanında her Ermeni ailesi belli bir süre maaşa bağlanmıştır” dedi.
Ermenilerin bugün iddia ettiği bazı şeylerin de tamamen hayal ürünü olduğunu vurgulayan Feridun Ata, “Ermeniler, göç sırasında yaklaşık 1,5 milyon Ermeni’nin katledildiğini söylüyor. Halbuki o dönemde Osmanlı topraklarında yaşayan Ermeni sayısı 1 milyon 250 bin kadardı. Bunların 40 bin kadarı o dönemde salgın bir hastalık nedeniyle göç sırasında hayatını kaybetmiştir. Bunun dışında tek bir Ermeni bile soykırım iddialarını doğrulayacak şekilde hayatını kaybetmemiştir” ifadelerini kullandı.
BİZ ÖZÜR DİLEMİYORUZ
Son günlerde sözde aydın kesiminin başlattığı özür kampanyalarının bütün Türk milleti gibi kendisini de çok üzdüğünü ifade eden Yrd. Doç. Dr. Feridun Ata, özür dileyen sözde aydın kesimini de sert bir dille eleştirdi. Empati yapıyoruz diyen bu aydın kesiminin tarihte atalarının yaşadığı acıları hiçe saydıklarını ifade eden Ata, “Sözde aydınlar var olan belgelere hiç bakmıyorlar mı? Bu konu sıradan güncel bir mesele değil, tarihi bir meseledir. Bu konuyu konuşmak için tarihi belgeler içerisinde araştırma yapmak gerekir. Bu fikirleri ortaya atanlar hangi belgeden edinmişler bu bilgileri. Türkler Ermenileri katletti diyenler, Osmanlıca’yı dahi bilmeyen sözde araştırmacılardan başka bir şey değiller. Kendilerine sorulduğunda da ben böyle inanıyorum der geçerler. Bugüne kadar hiç kimse Ermenilerin katledildiğini kanıtlayamamış, kanıtlayamazda. Sözde aydınların bu yaptığı yaşadıkları ülkeyi uluslar arası platformda karalamaktan başka bir şey değildir. Biz Ermenilerden asla özür dilemiyoruz. Tarihimiz boyunca özür dilemeyi gerektirecek hiçbir şey yapmadık” diye konuştu. Feridun Ata, sözlerini asıl soykırımın bugün İsrail tarafından Filistin’de yapıldığını ifade ederek tamamladı.
RASİM ATALAY

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Türkiye Haberleri