Aşıklardan muhteşem konser

Akşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Aşıklar Konseri ilgiyle izlendi.
 
Akşehir Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa Kaymakam Ahmet Katırcı, Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ata Akman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Saltıkoğlu ve vatandaşlar katıldı. 
Aşık Erol Şahiner ve Aşık Adem Aydıner'in sunduğu programa, ünlü ozanlarımıza ait Halk Türküleri ile başlayan aşıklar; aşıklık geleneklerinden olan atışma, güzelleme, taşlama türünde sunumlar yaparak dinleyenlerinden büyük alkış aldı. 
Kaymakam Ahmet Katırcı'nın, ''Al Bayrağın Alı Güzel'' ayağını vermesiyle Bayrak ve Vatan üzerine güzelleme yapan aşıklar, geleneğe göre güzellemenin ayağını veren Kaymakamdan birer yarım altın sözü aldı. 
Programın bir bölümünde, şiir okuması için Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu sahneye davet edildi ve bağlama eşliğinde 2 şiir okudu. 
Program süresince, özellikle Erzurum ve Karslılar'ın arasında geçen mizahi hikayeleri anlatan Aşık Erol Şahiner, neşe içinde geçen bir program sunarken, bu yolla aynı zamanda topluma birlik, beraberlik mesajları verdi. 
Coşkulu ve hareketli geçen programın ardından, Kaymakam Ahmet Katırcı ve Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu tarafından aşıklarımıza plaket takdim edildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri