Aşıklar Halk Şöleninde Buluştu

Yozgat’ın Yerköy Halk Aşıkları Derneği (YADER) tarafından düzenlenen 'Aşıklar Şöleni'nde Türk halk müziğine gönül veren sanatçılar ve ozanlar bir araya geldi. Yerköy Çayevi'nde düzenlenen aşıklar şölenine Aşıklar Derneği Başkanı...

Yozgat’ın Yerköy Halk Aşıkları Derneği (YADER) tarafından düzenlenen 'Aşıklar Şöleni'nde Türk halk müziğine gönül veren sanatçılar ve ozanlar bir araya geldi.

Yerköy Çayevi'nde düzenlenen aşıklar şölenine Aşıklar Derneği Başkanı Kadir Çapanoğlu, ilçede yaşayan aşıklar ve ozanlar ve vatandaşlar katıldı. Halk aşıkları ve ozanları karşılıklı atışmalarıyla ve ortaya koydukları sanatlarıyla dinleyenlere güzel ve eğlenceli dakikalar yaşattı.

    Dernek Başkanı Kadir Çapanoğlu, bu tür kültürel değerlerin, sanatların tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğunu söyledi. Çapanoğlu, "Halkımıza kültürel faaliyetlerimizi aktarmak için her gün öğle ve ikindi namaz vakitleri arası sazlı, sözlü, şiirli programlar düzenleyeceğiz. Halkımızı, kültürel faaliyetlerimizi benimseyen herkesi programımıza davet ediyoruz." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri