Asiad'ın 10. Kuruluş Yıl Dönümüne Muhteşem Kutlama

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ASİAD) 10. kuruluş yıl dönümü Yenişehir Fuar Alanında gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı.

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ASİAD) 10. kuruluş yıl dönümü Yenişehir Fuar Alanında gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı. Programa Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun yanı sıra 2 gün süren Uluslararası Ticaret ve Yatırım Forumu için şehre gelen 17 ülkeden 230 yabancı bakan, bürokrat ve işadamları da iştirak etti.

Sunuculuğunu Asım Yıldırım’ın yaptığı törende konuşan ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz, ANSİFED ve TUSKON işbirliği ile yürüttükleri çalışmalar sonucu 10 yılda Mersin’in en büyük sivil toplum örgütü olmayı başardıklarını ifade etti. Bölgenin gücünü yansıtacak şekilde Türkiye ve dünya ekonomisinde söz sahibi, güçlü bir örgüt olarak yollarına devam ettiklerini ifade eden Oğuz, "Sadece ticari değil, sosyal sorumluluk projeleriyle de aynı havayı soluduğumuz insanlarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmenin bilinci içerisindeyiz. Geçen 10 yılda görev yapmış tüm başkanlarımıza, üyelerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Onlardan aldığımız bayrağı daha yukarı taşımanın gayretini vereceğimizi ifade etmek istiyorum. Bizi bu yolda yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

ASİAD’IN 10 YILDA ÜLKENİN GELİŞMESİ İÇİN VERDİĞİ KATKI İNKAR EDİLEMEZ

Konuşmasına derneğin 10'ncu yılını kutlayarak başlayan Vali Güzeloğlu ise bir sivil toplum örgütü ve ekonomik platform olarak Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği'nin hiç de küçümsenmeyecek 10 yılı geride bıraktığını kaydetti.

ASİAD'ın ekonomik ve üretim anlamındaki faaliyetleriyle bölgenin ve ülkenin gelişmesine yaptığı katkıyı inkar etmenin mümkün olmadığını dile getiren Güzeloğlu şöyle devam etti: “4 yıl boyunca görev yapmaktan onur duyduğum Mersin’de, ASİAD’ın iktisadi faaliyetlerinin yanı sıra sosyal ve toplumsal yapıda birçok anlamlı ve hayırlı çalışmaların yanında, yakınında, desteğinde olduk. Sadece maddi kalkınma değil, manevi anlamda da kalkınmak, bir ve beraber olarak el ele, gönül gönüle yarınlara doğru yol almak, sonuç almak mutluluğuna ulaştık. Hep söylediğim gibi maddi kazancınızın yanı sıra eğer gönül kazanmıyorsanız, gönüller arası köprüler kuramıyorsanız, insanı merkez alan çalışmalar yapamıyorsanız kazanmanın anlamı yarım olur.” şeklinde konuştu.

ASİAD'ın büyük bir organizasyonla, 17 ülkeden 230 işadamı ve bin 500 yerli firmanın katılımıyla anlamlı bir buluşmayı Mersin’e kazandırdığını vurgulayan Güzeloğlu şunları kaydetti: "İnanıyorum ki, bu buluşmalarla işadamlarımızla yabancı konuklarımız arasında yapılacak ikili iş görüşmeleri ve ticari anlaşmalarla ülkemiz ile dost ve misafir ülkelerimiz arasındaki bağ daha güçlü hale gelecek."

Konuşmaların ardından ASİAD Başkanı Emin Rıdvan Oğuz, Vali Güzeloğlu'na teşekkür ifadesi olarak vazo hediye etti. Nijer Cumhurbaşkanı Ekonomi Danışmanı Aboulbacar Abdoulahi ise Güzeloğlu'nun yakasına Nijer Devlet Nişanı taktı. Kırgızistan Talas Bölgesi Belediye Meclis Üyesi Aynura Orumbayeva da ülkeye özgü kalpak ve küçük Kırgız kamçısı takdim ederken Güzeloğlu ise Orumbayeva ve Abdoulahi’ye plaket verdi.

Vali Güzeloğlu ve protokol üyeleri ASİAD’ın 10’uncu kuruluş yıldönümü için hazırlanan pastayı kesti. Tören Ukraynalı Darya isimli genç kızın şiir dinletisi ve ardından halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri