Asgari ücretlilere müjde! Bu miktar sevindirecek

Türkiye'de yeni yıla 3 aydan daha kısa süre kaldı. Vatandaş en çok asgari ücrete yapılacak zam miktarı konuşulmaya başlandı. Bu miktar herkesi sevindirecek.

Türkiye'de alım gücünün düşmesiyle vatandaş en çok asgari ücrete yapılacak zam miktarını konuşmaya başladı. 2025 yılına 2 aydan daha kısa bir süre kaldı. Bu zaman diliminde yapılacak zam oranı da netleşecek. Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Komisyonu'da nihai karar verilecek. 2025 yılı asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin kulislerde 23 ile 25 bin rakamı konuşulmaya başlandı.

ASGARİ ÜCRETTE 3 İHTİMAL ÜZERİNDE DURULUYOR

Asgari ücret gerçekleşen enflasyon (yüzde 42) oranında artırılırsa 24 bin 142 lira olacak. Eğer asgari ücret 25 bin liraya çıkarsa artış oranı yüzde 47.04, 23 bin liraya çıkarılırsa yüzde 35.27 oranında artış yapılmış olacak.

BAKAN 25 BİN LİRAYI İŞARET EDİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Yeni Şafak Gazetesi’ne yaptığı açıklamada ise asgari ücretlinin enflasyona ezdirilmeyeceğini bildirdi. Komisyonun satın alma gücü dahil çeşitli değişkenlere dikkat ettiğinin altını çizen Işıkhan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla ifade ettiği gibi vatandaşımızın refahını koruyup, geçici değil kalıcı refah çözümlerini üretmekten yanayız. Benim temel ilkem, felsefem de bu olacak. Geçen yıl aralık ayında nasıl bir yol izlediysek bu yıl da öyle bir yol izleyeceğiz. Enflasyona ezdirmeyecek, vatandaşımızın satın alma gücünü koruyacak, geliştirecek bir ücret seviyesinde olmasını ülkenin bir vatandaşı ve Bakanı olarak arzu ediyorum" dedi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri