Asgari ücretlilere kötü haber! 2025 yılında zam oranı üzecek

Türkiye'de asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş var. 2025 yılında asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı merak ediliyordu. Zam oranı üzecek.

Türkiye'de asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş 2025 yılında ne kadar zam alacağını merak ediyor. Hayat koşullarının enflasyonla zorlaştığı ülkede asgari ücret 17 bin 2 TL. Ocak ayında ne kadar maaş zammı alacağını merak eden emekçilere kötü haberi uzman isim verdi.

'YÜZDE 30 ZAM BEKLİYORUM'

SGK uzmanı İsmail Sevinç beklediği zam oranını açıkladı. SGK uzmanı "Ben açık konuşayım yüzde 30 zam bekliyorum. Enflasyona göre hesaplayanlar oluyor ama asgari ücret enflasyona göre ayarlanmıyor. Geçimle ilgili bir ücret. Ben yine de yüzde 30 bandında bir zam yapılacağını düşünüyorum. Sonuçta yine de yüzde 40'lık bir enflasyon beklentisi var." diye konuştu.

'ASGARİ ÜCRET EN AZ 25 BİN LİRA OLMALI'

Ancak 25 bin liranın altında bir asgari ücretin sağlıklı olmadığını söyleyen uzman isim "Çünkü Türk-İş'in açıkladığı rakamlara göre tek kişinin yoksulluğu." dedi. En düşük emekli maaşıyla ilgili ortaya çıkan rakamlar da paylaşılırken, yeni olası emekli maaşları da tek tek hesaplandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri