Asgari ücrete zam yapılacak mı? Cevap vatandaşı hem üzdü hem sevindirdi

Türkiye'de son yıllarda enflasyonun zirveye tırmanmasıyla asgari ücrete 6 ayda bir kez zam yapılmaya başlandı. Temmuz ayına kısa süre kala asgari ücretin yine zamlanıp zamlanmayacağı tartışılıyor.

Enflasyonun artmasıyla vatandaşın alım gücü hızla düşüyor. Türkiye'de bu kötü gidişatı durdurmak isteyen hükümet daha önceki yıllarda asgari ücrete Temmuz ayında ara zam kararı almıştı. 2024 yılında söz konusu zammın tekrarlanıp tekrarlanmayacağı merak konusu oldu.

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? sorusuna dikkat çeken bir cevap verildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ asgari ücrete önümüzdeki ay artış yapılmayacağını, hükümetin enflasyonla mücadeleyi öncelediklerini söyledi. CNN Türk canlı yayınında konuşan Dağ, Covid-19 salgını sonrasında asgari ücrette yılda iki kez zam yapıldığını ancak şimdi ise "esas mücadelenin enflasyonu düşürmek" olduğunu söyledi. Bu açıklama dikkate alınırsa asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılmayacak. Vatandaş bu karara hem üzülecek hem sevinecek. Asgari ücrete zam yapılmadığı için enflasyonun düşmesi bekleniyor. Vatandaş bu duruma sevinecek. Öte yandan enflasyon artarken maaşların sabit kalması vatandaşı üzen bir gerekçe olacak.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri