Asgari ücrete bu gerekçeyle zam yapılacak! Tablo şok etkisi yarattı

Türkiye'de asgari ücret ve asgari ücrete bağlı maaş alan milyonlarca insan var. Açlık sınırı hızla yükselirken asgari ücret erimeye devam ediyor. Temmuz ayında asgari ücrete zam öngörülüyor. İşte o tahmin ve zammı mecbur hale getiren tablo.

Türkiye'de ekonomik krizin etkisiyle geçinmek her geçen gün zorlaşıyor. Asgari ücret ve asgari ücrete bağlı zam alan milyonlarca insan var. Siyasi partilerin gündeminde de, ekonomistlerin gündeminde de asgari ücret var. Temmuz ayında asgari ücret zam yapılacak mı tartışma konusu oldu. İktisatçı Prof. Dr. Hakan Kara, asgari ücrete zam yapılmaması halinde neler olacağını grafikle paylaştı.

AÇLIK SINIRI YÜKSELİYOR

Türk-İş, Açlık ve Yoksulluk Sınırını açıkladı. Türk İş’in raporu, asgari ücretin geldiği noktayı gösterdi. Asgari ücret ile açlık sınırı arasındaki makas Mayıs ayında daha da açıldı. Açlık sınırı 18 bin 969 TL’ye çıkarken, asgari ücret 17 bin 2 TL’de kaldı.

ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILMAZSA BU DURUM ORTAYA ÇIKAR

Prof. Dr. Hakan Kara, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılmaması durumunda meydana gelecek tabloyu bir grafikle sosyal medya platformu X'te paylaştı. Kara, “Temmuz'da asgari ücrete zam yapılmazsa yılın kalanında durum böyle görünecek" notuyla paylaştığı grafikte asgari ücret 17 bin 2 lirada sabit kalırken, açlık sırının 21 bin liranın üzerine çıkıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri