Asgari ücret tamam sıra pahalılıkta

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücretin 1 Temmuz itibarıyla net 11 bin 402 liraya yükseltilmesini kararlaştırdı. Türk-İş Konya Şube Başkanı Abdülkadir Tamak, “İyi rakam ancak hayat pahalılığını önleyemedikten sonra bir önemi yok” dedi

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını belirleme çalışmaları kapsamında toplandı. İlk toplantısını 13 Haziran'da, ikinci toplantısını ise dün yapan Komisyon, üçüncü toplantı için dün saat 11.00'de tekrar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde bir araya geldi. Basına kapalı yapılan toplantıda işçi tarafının, ara zam rakamına dair talebini, işverenin de kendi teklifini dile getirmesi bekleniyor. Toplantıdan çıkan karar sonucu asgari ücret 11 bin 402 TL oldu. Asgari ücrete son ara zam ile birlikte yüzde 34 oranında zam yapıldı.

'HAYAT PAHALILIĞI ARTACAK' DÜŞÜNCESİNE KARŞIYIM

Türk-İş Konya Şube Başkanı Abdülkadir Tamak, yeni asgari ücret ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Tamak, açıklanan yeni ücretin iyi olduğunu, hayat pahalılığının da bitirilmesi gerektiğine dikkat çekti. “Hayat pahalılığını önleyemedikten sonra asgari ücret 11 bin 402 lira olsa ne fayda” diyen Başkan Tamak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Asgari ücret, çok önemli bir rakam ama asgari ücreti tek başına yükseltmek de çözüm değil. Hayat pahalılığını önlemedikten sonra asgari ücret ne olursa olsun. Bugün en ucuz evin kirası 5 bin lira. Tekrar söylüyorum; 'Asgari ücret artarsa hayat pahalılığı daha da artacak' düşüncesine karşıyım. Biz, enflasyonun arkasından gidiyoruz. Olaya tersinden bakmayalım. Asgari ücret yükseldiği için hayat pahalılığı olmuyor. Zaten bir pahalılık var ve biz ona yetişmeye çalışıyoruz. Ayrıca ülkede asgari ücret, genel ücret olmuş. Orta kesim diye bir şey kalmamış.”

SON 3 YILIN ASGARİ ÜCRETİ

2020 yılında asgari ücret: Net 2 bin 324 lira 70 kuruş

2021 yılında asgari ücret: Net 2 bin 825 lira 90 kuruş

2022 yılında asgari ücret: Net 4 bin 253 lira 4 kuruş (Ocak-Haziran arası)

2022 yılında asgari ücret: Net 5 bin 500 lira 35 kuruş (Temmuz-Aralık arası)

2023 yılında asgari ücret: Net 8 bin 506 lira 80 kuruş (Ocak-Haziran arası)

2023 yılında asgari ücret: Net 11 bin 402 lira (Temmuz-Aralık arası)

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri