Asgari ücret 2017 zammı belli oluyor

Asgari ücret 2017 zammı bugün açıklanıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2017'de geçerli olacak asgari ücreti ilan edecek.

2017 yılı asgari ücretleri bu gün son kez toplanacak olan “Asgari Ücret Tespit Komisyonu”nun alacağı karardan sonra açıklanacak. Bin 300 TL'ye geçinmenin zor olduğunu belirten sendikalar, “Talebimiz, asgari ücretin en düşük bin 600 TL olmasından yana” dedi

Son günlerin en çok merak edilen konuları içinde yer alan”2017 Asgari Ücret” fiyatları bugün belli oluyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun vereceği karar, asgari ücrete çalışan milyonlarca insan tarafından heyecanla bekleniyor. Şu ana kadar 3 kez toplanan komisyondan Asgari Ücret 2017 için henüz bir karar çıkmadı. Yapılan bu toplantılarda hem sendikalar hem de işverenler fiyat teklifini sundu. Yaşam standardı endeksleri çıkarıldı. Sendikalar; yeni yılda asgari ücretin en az bin 600 TL'ye kadar çıkarılmasını uygun görürken, işverenler bu talebe yeterince sıcak bakmadı. Bugün gerçekleştirilecek olan son toplantı ile yeni yıl için asgari ücret net bir şekilde belirlenecek. 

1300 TL'YE GEÇİNMEK ÇOK ZOR

Türkiye Yol Yapı İnşaat İşçileri Sendikası Konya 1 No'lu Şube Başkanı Mürsel Selbüz, mevcut asgari ücret ile geçinmenin çok zor olduğunu kaydetti. Görüşmelerin devam ettiğini ve bugün alınacak karar ile milyonlarca asgari ücretlinin merakının giderileceğini belirten Selbüz, “Hükümetin asgari ücret konusunda düşüncesi ne hala bilmiyoruz. Ortada kesin bir şey yok. Asgari ücret bin 300 TL'ye yükselti fakat yapılan zamlarla yine işçinin elinde bir şey kalmadı. İşverenlerden, bin 300 TL'yi çok görenler bile var. İşverenler sendikaların sunduğu bin 600 TL'lik asgari ücret talebine karşı. İyi süreçler geçirmiyoruz. Gerek işveren gerekse işçi ortak paydada birleşmeyi bilmeli. Biz, asgari ücretin bin 600 TL olmasını talep ediyoruz” dedi.

1600 TL'DEN AŞAĞI OLMAMALI

Asgari ücret ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hizmet İş Sendikası Konya Şube Başkanı Vacit Sır da asgarin ücretin bin 600 TL'den aşağıda olmaması gerektiğini ifade etti. İşverenlerin, asgari ücretin yükseltilme talebine sıcak bakmadığını belirten Sır, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hayat mücadelesi ve para kazanmak zor. Hükümetin alacağı kararı tahmin etmek zor. Biz ücretin artırılmasını talep ediyoruz. 1300 TL'ye artırılan asgari ücret zamlarla alındı. İşçinin beklentisi, boşa çıkarılmamalı.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri