Asgari ücret 20 bin TL olacak! İşte o formül

Türkiye'de alım gücü düştü. Asgari ücrete zam talepleri gelmeye başladı. Kulislerde konuşulanlara göre asgari ücret bu formül sayesinde 20 bin TL'ye yükselecek.

Türkiye genelinde asgari ücrete ara zam talepleri gelmeye başladı. Ara zammın yapılmasını isteyen iktidar kurmayları, konuyu önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taşıyacaklar. Kurmaylar, Erdoğan’a uygulanan mali disiplin politikasının en azından toplum nezdinde destek görmesi için asgari ücretlilerin ve emeklilerin ekonomik yönden rahatlatılması ara zam gerekliliğini savunacaklar.

YÜZDE 18 ORANINDA ARA ZAM ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR

Kulisler, Erdoğan’ın onayı sonrası Şimşek ve ekibinin de ikna edilmelerin de bir zorlukla karşılaşılmayacağını belirtirken, konu ile ilgili adımların bayram sonrası atılacağına işaret ediyor. Ara zammın oranı ile ilgili de dikkat çeken kulislere ulaşıldı.

Buna göre, Orta Vadeli Program’da hedeflenen yılın ilk altı ayı enflasyon oranı yani yüzde 36 temel alınacak. Ara zam olduğu için de bu rakamın yarısı yani yüzde 18 oranı üzerinde çalışma yürütülecek. Bu doğrultuda yeni asgari ücretin 20 bin TL olması bekleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri