Asgari ücret 14 bin lira mı oluyor? Bu tarihte duyurulacak

Türkiye seçim atmosferinin heyecanını yaşamaya devam ediyor. Asgari ücretin bu tarihte 14 bin lira olarak duyurulacağı iddia edildi.

Türkiye'de seçim heyecanı devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi geçtiğimiz pazar günü yapıldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50'yi geçen aday olmadığı için seçim ikinci tura kaldı. 28 mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlere 10 gün kaldı.

Vatandaş sandıktan çıkacak sonucu çok merak ediyor. Seçimden önce toplumun farklı kesimlerine çeşitli müjdeler verildi. Söz konusu müjdeler arasında asgari ücrete temmuz ayında yapılacak zam da vardı. Fakat bu zammın oranı ve miktarı açıklanmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin kısa süre önce açıklama yapmıştı. Bakan Bilgin asgari ücretin 500 dolar seviyesinde olacağını belirtmişti. Bu miktarda 10 bin liraya denk geliyor.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memurlara müjde verdi. Bu müjdede en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltileceği duyuruldu. Bahsi geçen müjdeden sonra asgari ücretlinin beklentisi de yükseldi.

İddialara göre 28 mayıs seçiminden önce asgari ücret müjdesi verilecek. Asgari ücretin 12 bin 500-14 bin lira arasında bir rakam olarak açıklanacağı söyleniyor. En düşük memur maaşı 22 bin lira olacağı için asgari ücretin de 14 bin liraya kadar yükseltileceği söyleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri