ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası'nda bin 220 nitelikli personel çalışacak 

ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası'nda nitelikli bin 220 kişinin istihdam edileceğini dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “ASELSAN Konya, şehrimiz ve üreticilerimiz adına ciddi bir kazanç olacak” dedi

ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Konya Sanayi Odası (KSO) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’ın yanı sıra; Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü ve Konya Savunma Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Koyuncu katıldı.

RESMİ AÇILIŞI 17 ARALIK’TA YAPILMAYACAK

Bilgilendirme toplantısında konuşan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “2002 yılından bu yana sanayi üretimimiz her yıl yüzde 5.9 oranında artış gösterdi. Düşük teknoloji üreten yapıdan, yüksek teknoloji ürün üreten bir yapıya kavuştuk” dedi. “21 Haziran 2018 tarihinde fabrikanın kurulmasına yönelik yetkilendirme kararı ile başlayan süreç, fabrikanın 17 Aralık’ta üretime başlamasıyla taçlanmış olacak” diyen Altunyaldız, “Fabrikanın resmi açılışı, Cumhurbaşkanımızın şehre ilk teşrifiyle gerçekleştirilecek. 63 bin 300 metrekarelik kapalı alanı ile fabrikada mühendisler ve yaklaşık 400 teknisyenle birlikte toplamda bin 220 nitelikli personel istihdam edilecek. ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası ve yeni kurulacak olan Silah Test Merkezi ile birlikte ortaya çok bir güçlü sinerji çıkacak” şeklinde konuştu. Ziya Altunyaldız, konuşmasının ardından gazetecilerin de sorusunu yanıtladı.Bu yatırımın Üzümlü ve Huğlu bölgesindeki silah üreticilerini de destekleyeceğini aktaran Altunyaldız, “ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası'nda daha önce üretilmeyen silahlar üretilecek. Bu da şehrimiz ve üreticilerimiz adına ciddi bir kazanç olacak” diye konuştu.

ARSAYI SATARAK CİDDİ PARALAR KAZANABİLİRDİK

ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası'nın birlikteliğin ürünü olduğunu aktaran Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da şunları söyledi: “Birlikte başaramayacağız şey yok. Bu projeye, Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekten çok destek verdik. Bizim en önemli görevlerimizden biri de istihdam üretmek. Konya Teknoloji Endüstri Bölgesi, Konya’ya önemli bir değer katacak. Bölge, Türkiye’nin üretim üssü. Ayrıca şehrimiz de, üretim kapasitesi ve insan kaynağı ile savunma sanayisi için önemli merkez. Bugün, Konya için tarihi bir gündür. Bir şehirde caddeler, sokaklar ne kadar güzel olursa olsun, istihdam üretemezseniz, işin bir faydası olmaz. Belediye olarak fabrikanın yapıldığı alandaki arsayı satarak ciddi paralar kazanabilirdik. Biz, fabrikanın istihdama sağlayacak katkısını düşündük. İnşallah bunun meyvelerini de alacağız. Fabrika 63 bin 300 metrekarelik alandan oluşuyor. 363 bin 300 metrekarelik alan 62 gün içinde inşa edildi. Bu da çok önemli bir gelişme.”

BU PROJE KONYA PROJESİDİR

Bu projenin, tam anlamıyla bir Konya projesi olduğunu kaydeden KSO Başkanı Memiş Kütükcü, “Çünkü bu projede herkesin bir desteği ve emeği var. Evet, bu fabrikanın asıl mimarları; sermaye koyarak yüzde 49 pay ile Aselsan Konya Silah Sistemleri Fabrikasına ortak olan sermayedarlarımız. Ben huzurlarınızda, Konya’mızın öz evladı olan bu 24 girişimcimizi, kardeşimizi tebrik ediyorum, kutluyorum” dedi. Aselsan Fabrikası'nın da içinde bulunduğu toplam 1 milyon 581 bin metrekarelik alanın Teknoloji Endüstri Bölgesi ilan edildiğini söyleyen Kütükcü, “Bu alan bütün stratejik yatırımlara, teknoloji üretecek, yüksek katma değer üretecek tüm yatırımcılara açık. Hatta Konya Teknoloji Endüstri Bölgemizin ikinci yatırımını da aldığını söyleyebiliriz. Malumunuz, Sayın Cumhurbaşkanımız buraya Türkiye Silah Test Merkezi’nin kurulacağını açıkladılar. TRTest-Test ve Değerlendirme A.Ş. buranın ikinci yatırımcısı olacak. İnşallah burası zamanla yeni yatırımlarla filizlenerek, şehrimizin geleceğinde kritik roller üstlenecek” dedi.

 Konya Savunma Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Koyuncu ise “300 bin metrekare alan üzerine kurulan ve 63 bin 300 metrekarelik kapalı alandan oluşan ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası'nda öncelikli amacımız, savunma sanayi ürünlerinin üretimini yapmak, AR-GE çalışmalarına ağırlık vermektir. 5 yıllık strateji planımızı hazırlıyoruz. Bugün için fabrikamızda çalışan kişi sayısı 90. 2021 yılı için çalışan sayımızın 230 olmasını planlıyoruz. 5 yıl içinde de nasipse tam kapasite yani bin 224 kişi ile çalışacağız. Personellerimizin yüzde 70'i AR-GE Mühendislerinden oluşuyor” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri