Asat'ın 5 Aydır Fatura Göndermemesi Su Abonelerini Tedirgin Ediyor

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 5 aydır gelmeyen su paraları abone sahiplerini korkutuyor. 30 Mart mahalli seçimler sonrası Büyükşehir Yasası ile birlikte Manavgat'ta içme suyu para tahsilinin Antalya Su ve Atıksu İdaresi'ne (ASAT) geçmesi ile...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 5 aydır gelmeyen su paraları abone sahiplerini korkutuyor. 30 Mart mahalli seçimler sonrası Büyükşehir Yasası ile birlikte Manavgat'ta içme suyu para tahsilinin Antalya Su ve Atıksu İdaresi'ne (ASAT) geçmesi ile birlikte aylık gönderilen faturalar 5 aydır gönderilmiyor. Su aboneleri, faturaların 5 aydır neden gelmediğini merak ettiğini, cumhurbaşkanı seçimi sonrası yüksek miktarda su parası gelmesinden korktuklarını belirtiyor.

    Demokratik Sol Parti(DSP) Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, ilçede, 30 Mart mahalli seçimleri sonrası Büyükşehir Yasası ile su abonelerinin Manavgat Belediyesi'nden ASAT'a geçmesiyle 5 aydır su faturasının gelmediğini cumhurbaşkanı seçimi sonrası vatandaşların yüksek miktarda su parası gelmesinden korktuğunu söyledi. ASAT'ın 5 aydır Manavgat'ta bir su faturası sistemini hayata geçirememesini hayretle izlediklerini belirten Çakmak, seçim sonrası gelmesi muhtemel olan su paralarının şaşırtıcı olacağına inandıklarını kaydetti. Çakmak, "ASAT'ın 5 aydır su faturası göndermediğini Manavgat halkı merak ediyor. Faturaların 5 aydır gelmemesi insanların aklında kuşku oluşturuyor. İnsanlar abartılı su faturası gelmesinden korkuyor. Su sayacı okumaları ASAT'ın fiyat tarifesi değil, mutlaka Manavgat Belediye Meclisi'nin aldığı birim fiyatına göre yapılmalı." diye konuştu.

BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, 5 aydır su faturası gelmemesini kuşkulu bulduklarını söyledi. 5 aydır gelmeyen su faturalarını cumhurbaşkanı seçimi olarak gördüklerini ileri süren Çayır, "ASAT gibi bir kuruluş Manavgat'ta 5 aydır abonelerine 5 aydır fatura göndermemesi insanların aklında soru işareti oluşturuyor.İnsanlar birikmiş ne kadar su param gelir diye merak ediyor." ifadesini kullandı.

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, yaptığı açıklamada, Manavgat su idaresinin ASAT'a devrinden sonra 5-6 aylık bir dönemde tanzim edilemeyen su fatura bedellerinin, taksitli olarak ödenebilmesi için gerekli çalışmaların yapıldığı söyledi. Kullanım limit katsayısı uygulanmadan belirlenecek olan fatura bedellerinin, vatandaşların sıkıntıya girmeden ödemelerinde kolaylık sağlanacağını, bu kapsamda bankalar nezdinde görüşmelerin sürdürüldüğünü belirten Şahin, konu ile ilgili ASAT Genel Müdürlüğü Su Üretimi ve İşletme Başkanı Kamil Cengiz ile birlikte bir toplantı yaptıklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi olarak halkın su ile ilgili hiçbir sorununun kalmaması için var güçleri ile çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Şahin, "Geçmişte yaşanan sorunların yaşanmaması ve Manavgat halkının sağlıklı içme suyunu kullanabilmesi için yapılması gerekli yatırımlar görüşüldü. ASAT'n Manavgat’ta yeni yapılanması nedeniyle 5-6 aydır abonelere tanzim edemedikleri faturalardan kaynaklı biriken borçların da taksitlendirme çalışmaları sürüyor. Kesinlikle kota limiti uygulamayacaklarını, fazladan bir ücret faturaya yansımayacak." dedi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri