Asansör sektörü, Makina Mühendisler Odası'nda biraraya geldi

Makina Mühendisler Odası Konya Şube Başkanı Mete Kalyoncu, yoğunlaşan asansör kullanımının kazalara sebep olmasını engellemek için, asansör sektörüyle biraraya geldi.
Makina Mühendisler Odası Konya Şube Başkanı Mete Kalyoncu, yoğunlaşan asansör kullanımının kazalara sebep olmasını engellemek için, asansör sektörüyle biraraya geldi.
     Kalyoncu, Makine Mühendisler Odası Konya Şubesi'nde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasında, gün geçtikçe yoğunlaşan asansör kullanımının asansör kazalarını da beraberinde getirdiğini, asansörlerin kaldırma iletme makineleri içinde son derece emniyetli bir taşıma aracı olmak zorunda olduğunu belirtti.
     Kalyoncu, 18 Kasım 2008 tarihinde yayımlanan Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği'nin, 8 Kasım 2011 tarihinde revize edildiğini dile getirerek, bu yönetmeliğin, asansörlerin insan sağlığı ve güvenliğini tehdit etmeyecek şekilde kullanımlarını sağlamak üzere, işletilmesi, bakımı ve yıllık kontrolleri için uyulması gereken kuralları belirttiğini vurguladı.
     İnsan can ve mal güvenliğinin ön planda tutulduğu asansör kontrolleriyle ilgili yapılan toplantıda, belediye yetkilileri ise, ''Katlı yapılarda vatandaşlarımızın asansörleri güvenli bir şekilde kullanabilmeleri için TMMOB Makina Mühendisleri Odası Konya Şubesi ile yıllık periyodik bakım protokolü imzaladık. Bu protokol kapsamında Odamızın yapacağı kontrollerde ilgili idare olarak her türlü desteği sağlamanın gayreti içerisinde olacağız'' diye konuştu.
     Toplantıya, Oda yönetim kurulu, belediye yetkilileri, asansör sektör temsilcileri ve bakımcı firmalar katıldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri