Asansör Faciasında Hayatını Kaybeden Genç'in Babası: Bu Bir Cinayettir

İstanbul Mecidiyeköy’deki Torun Center inşaatında asansörün 32. kattan zemine çakılması sonucu hayatını kaybeden 10 kişiden 21 yaşındaki Hıdır Ali Genç, memleketi Tunceli’de gözyaşları içinde toprağa verildi. Acılı baba Mustafa...

İstanbul Mecidiyeköy’deki Torun Center inşaatında asansörün 32. kattan zemine çakılması sonucu hayatını kaybeden 10 kişiden 21 yaşındaki Hıdır Ali Genç, memleketi Tunceli’de gözyaşları içinde toprağa verildi. Acılı baba Mustafa Genç, yaşananın bir cinayet olduğunu söyledi. Baba Genç, "Orada çalışanların hepsi 18-19-20 yaşlarında gencecik çocuklar. Bu bir cinayettir." dedi.

Mustafa ve Songül Genç çiftinin 2 çocuğundan en küçüğü olan ve Tunceli Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ovacık Programı Maliye Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Hıdır Ali Genç, İstanbul Mecidiyeköy’de çalıştığı inşaatın asansörünün 32. kattan düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Babası da aynı inşaatta çalışan Hıdır Ali Genç’in yaz döneminde staj için İstanbul’a gittiği ve stajının bitiminin ardından okul harçlığı biriktirmek için kazadan 5 gün önce babasının yanında işe başladığı öğrenildi.

Hıdır Ali Genç’in cenazesi İstanbul’da yapılan otopsinin ardından Tunceli’nin Pertek ilçesi’ne bağlı Söğütlütepe köyünde ailesi ve yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi. Köyde evleri olmayan ve eski okul lojmanında kalan aile bireyleri cenazenin köye gelişi esnasında fenalık geçirdi. Oğlunun ölümünden haberi olmayan anne Songül ve kız kardeşi Dilan uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Hıdır Ali Genç’in cenazesi kaldıkları okul lojmanında bir süre bekletildikten sonra defnedilmek üzere köy mezarlığına götürüldü. Burada helallik alınması ve cenaze namazı kılınmasının ardından Hıdır Ali Genç’in cenazesi toprağa verildi.

    "ACILI BABADAN BAŞBAKAN'A TEPKİ"

    Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kendisini arayarak başsağlığı dilediğini belirten Genç, “Başbakan'a da siz cinayet işlediniz dedim. Mahkemeye verdim, davamın peşini bırakmayacağım. Çocuğum gibi binlerce çocuk var orada. Her gün 10 kişi daha ölecek. Bunları söyledim kendisine. 3-4 gündür asansör bozuktu, elektrik sorunu vardı. Kimse ilgilenmedi. 10 tane can öldü." diye konuştu.

    İki yıldır bahsi geçen inşaatta çalıştığını ve oğlunun da 5 gün önce işe başladığını söyleyen baba Mustafa Genç, "Kazadan önce de yanına gittim. Bir sıkıntı var mı diye sordum. Yok baba, ben çocuk değilim iki de bir bunu sorma bana. Ben dikkatliyim dedi. Kapıyı kapattı gülümseyerek bana el salladı. Yukarı çıktılar. Ben ayrıldıktan sonra bir ses geldi koşup gittim. Asansör 32. kattan yere çakılmıştı. İtfaiye cesetleri çıkarmak için 5-6 saat uğraştı. Her şey ihmal. Çevik kuvveti yığdılar meydana kimseyi bırakmadılar. Ben babasıyım beni bile bırakmadılar. Bu resmen cinayet." şeklinde konuştu.

    Kazanın ardından kendisinin de olay yerine gittiğini belirten amca Hüseyin Genç, “Ben de 10 yıldır asansör kurulumu yapıyorum. Asansörde güvenlik yok. Mantar stopları yok, kesici lamalar yok, aşırı yük sistemi yok. Bunu kim denetliyorsa o kurum da sorumludur. Denetlendiği söyleniyor. Bunun denetlenmediği koğuşlardan belli. 10 kişilik koğuşlarda 30 kişi kalıyor. Gidip gördüm tam bir ölüm kampı." ifadelerini kullandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri