Asansör Bozulunca Eve Mahkum Olan Dilara: Yalvarıyorum, Okula Gönderin

Doğuma bağlı ‘Serebral Palsi ve Hidrosefali’ hastalığına yakalanan Dilara Özen’in geçen yıl gittiği ortaokul bu sene ilkokula döndü. Dilara’nın gideceği evinin uzağındaki okulun ise asansörü bozuk olunca, talihsiz kız eve mahkum...

Doğuma bağlı ‘Serebral Palsi ve Hidrosefali’ hastalığına yakalanan Dilara Özen’in geçen yıl gittiği ortaokul bu sene ilkokula döndü. Dilara’nın gideceği evinin uzağındaki okulun ise asansörü bozuk olunca, talihsiz kız eve mahkum oldu. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya gözyaşları içerisinde seslenen Dilara Özen, "Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı amca, lütfen servis ayarlayın ve asansörü yaptırın. Lüften, rica ediyorum, birinci dönem bitmeden okulumu istiyorum, yalvarıyorum, okuluma dönmek istiyorum." dedi.

Erken doğuma bağlı ‘Serebral Palsi ve Hidrosefali’ hastalığına yakalanan Dilara, yıllardır yürüyemiyor. Babası 7 yıl önce bir kazada ölen Dilara’nın annesi Selda Kurt da sağlık çalışanı olarak görev yapıyor. Dilara’nın bütün bakımını anneannesi Döne Kurt üstlendi. 65 yaşındaki Döne Kurt, geçen seneye kadar torununu her gün evlerinin yanındaki okula tekerlekli sandalye ile götürüyordu. 4+4+4 sistemiyle birlikte ilkokul ve ortaokullarda yaşanan dönüşümün faturası, bu kez Bursa’nın Osmangazi ilçesinde ikamet eden 14 yaşındaki bedensel engelli Şevval Dilara Kurt’a kesildi. Geçen sene evinin hemen yanında bulunan Mustafa Münevver Olağaner İlköğretim Okulu’nun 6’ncı sınıfında eğitim alan Dilara, okulunun ilkokula dönüştürülmesiyle birlikte evine uzak bulunan Başöğretmen Ortaokulu’na gitmek zorunda bırakıldı. Dilara, yeni okulunda asansörün arızalı olması ve uygun servis bulunmaması sebebiyle eve mahkum bırakıldı.

"YALVARIYORUM, OKULUMA GİTMEK İSTİYORUM, YAZAR OLMAK İSTİYORUM"

İki aydır okuluna gidemediğini belirten Şevval Dilara Özen, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Servis ve okulda asansör olmadığı için gidemiyorum. Okuluma gitmeyi çok istiyorum ama uzaktaki okulumda asansör olmadığı için gidemiyorum. Daha önce okulum, evimizin hemen yanındaydı, şimdi 4+4+4 eğitim sistemi sebebiyle dönüşüm olunca okulum uzaklaştı. Bu sene 7’nci sınıfa gidecektim. Geçen sene okulum hemen buradaydı. Şimdi Başöğretmen Ortaokulu’na gönderdiler beni, 4+4+4 yüzünden. Yetkililere sesleniyorum; ben artık okula gitmek istiyorum, ne olursunuz, engellemeyin. Sadece bunu diyorum. Büyüyünce yazar olmak istiyorum. Dışarıyla tek bağlantım okul ve ben bu bağlantının kesilmesini istemiyorum. Ben artık okuluma gitmek istiyorum, ne olursunuz biran önce yalvarıyorum artık yani, ne olursunuz gitmek istiyorum. Ben arkadaşlarıma kavuşmak istiyorum. Rica ediyorum, çok rica ediyorum. Evdeki eğitimi almak istemedik. Dışarıyla tek bağlantım okulum şu anda. Ben okuluma gidip derslerimle, arkadaşlarımla ilgilenmek istiyorum, bunlarla ilgilenmek istemiyorum."

BAKAN AVCI'DAN YARDIM İSTEDİ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya da seslenen Dilara Özen, “Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı Amca, lütfen bana servis ayarlayın ve asansörün yaptırın. Lütfen rica ediyorum, birinci dönem bitmeden okulumu istiyorum, okuluma dönmek istiyorum. Sizden başka bir şey istemiyorum. Şu anda servis istiyorum. Beklemek istemiyorum, eğitimime devam etmek istiyorum, normal bir insan gibi." diye ifade etti.

Anneanne Döne Kurt ise şunları söyledi: "Okul değişince çocuğumuz gidemedi. 6 yıldır eğitim hayatı boşa gitti. Üç yıldır okulda ben akşama kadar oturmuştum, sonra arkadaşlarıyla alışmıştı. Doğuştan beri kendisi rahatsız. Erken doğumdan kaynaklanan hastalığı var. Eğitimi çok seviyor. Biz onlardan bir şey istemiyoruz; okulun asansörünü yaptırsınlar, bir de servis ayarlasınlar. Dışarıya gidince hava almış oluyor. Orada arkadaşlarıyla oynuyor, onlar bunu çok seviyor. Okulda asansör var ama tamir edilecekmiş. Tamir edilmeyi bekliyor. Gelmiş, bakmışlar ‘ödenek yok’ demişler. Sınıfı ikinci veya üçüncü katında. Asansör olmadığı için gidemiyor. Geçen seneki okulda asansör vardı. Laboratuvarlar yukarıda, onlara hep çıkıyordu. Burada iyiydi, alınmasaydı. Her gün Dilara ile gidiyordum."

"MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ, VALİLİK VE BİMER’E MÜRACAAT ETTİM AMA ÇÖZÜM ÜRETEMEDİK"

Dilara’nın okula dönmesi için çalmadık kapı bırakmayan anne Selda Kurt ise "Yetkililer bir kez olsun eve dahi gelmedi. Kırgınım. Uygun bir servis aracı ayarlanması ve asansörün yaptırılması için ilçe milli eğitim müdürlüğü, valilik ve BİMER’e müracaat ettim ama çözüm üretemedik. Sadece Dilara için de mücadele etmiyorum, kızım gibi engelli çocukların durumu için mücadele ediyorum." diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri