Aşağı Eşenliler yayla şenliğinde coştu

Hadim Aşağı Eşenler Köyü Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin öncülüğünde organize edilen 3. Geleneksel Yayla Şenliği’nde Aşağı Eşenliler bir araya geldi.
Yayla şenliklerine köy halkının yanı sıra Konya, İstanbul, Ankara, İzmir, Karaman ve Antalya’dan yaklaşık 4 binin üzerinde kişi katıldı. Siyaset ve iş dünyasının tanıdık isimlerinin de hazır bulunduğu ve değişik etkinliklerin gerçekleştirildiği şenliklerde gerçekleştirilen organizasyon tam not aldı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunduğu programda Kuran-ı Kerim ve Hatim duasının ardından protokol konuşmaları yer aldı. Programda Dernek Başkanı Mehmet Kocahan, Derneğin Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Arslan’ın yanı sıra programa katılan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Kızılay tarafından kurulan çadırda çok sayıda vatandaş kan bağışında bulundu. Kızılay yetkilileri bu organizasyonda dernek yönetiminin bir ilki gerçekleştirip kendilerini çağırdıklarını belirtti. Dernek yararına piyango çekilişi büyük alkış toplarken çocuklar için hazırlanmış birçok hediye ve palyaçolar güne renk kattı. Derneğe yardım için gerçekleştirilen ‘Ağalık İhalesi’ni ise Yapı Saray Firması adına 21 bin lira teklif veren Yaşar Doğan kazandı. Şenliğe katkıda bulunanlara plaket takdimi ardından misafirlere meşhur Konya düğün pilavı ikram edildi. Yöresel sanatçıların eşliğinde kaşıkların sahneye çıkması ile doyasıya eğlenilerek stres atıldı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri