Arzuladığımız bayramlara kavuşamadık

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, bayramlaşma programını Kurban Bayramı'nın ikinci günü gerçekleştirdi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, bayramlaşma programını Kurban Bayramı'nın ikinci günü  gerçekleştirdi. Hasan Hüseyin Öz, "Hala arzu ettiğimiz bayramlara kavuşamadık. Bayramda yüzümüz tebessüm etse de içimiz yanıyor" dedi
Dernek binasında yapılan bayramlaşma programına Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Öz, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Lütfi Yalman, Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, AGD İstanbul Bölge Başkanı Mehmet Demirel, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Programa AGD yurtlarında kalan bazı yabancı öğrenciler de katıldı. Bayramlaşma programında konuşan ve tüm İslam aleminin bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Hasan Hüseyin Öz, "Hala arzu ettiğimiz bayramlara kavuşamadık. Bayramda yüzümüz tebessüm etse de içimiz yanıyor. İslam'dan başka saadet getirecek sistem yok. Bunu iyi bilmeliyiz. Son 3 yüzyıla Batı medeniyet değerleri hakim oldu. Bu değerler huzur getirmedi. İslam coğrafyasında ve dünyanın başka bölgelerinde açlık, sefalet ve zulüm var. Osmanlı Devleti bu ümmetin imamıydı. Osmanlı toprakları üzerinde bugün 30 ayrı devlet var. İslam dünyasının biraraya getiren Osmanlı'yı yıktılar. Bu gücü bir tehdit olarak gördüler. Milli Görüş yeniden İslamca bir yaşam getirmek istiyor. Ümitsizliğe kapılmayın. Yeniden İslam medeniyet değerleri yeryüzüne hakim olacak. İnsanlık o zaman saadete erecek" diye konuştu.  

GENÇLİK BUHRAN İÇERİSİNDE

Bölge Başkanları adına konuşan AGD İstanbul Bölge Başkanı Mehmet Demirel de, Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini, Türkiye'de bazı anormal şeylerin artık 'normal' görülmeye başlandığını belirtti. Gençliğin korunması noktasında AGD'nin önemli olduğunu söyleyen Demirel, "Gençleri kendi haline bırakamayız. Gençlerimiz avucumuzdan kayıp gidiyor. AGD'nin bu noktada misyonu ve vizyonu önemli. Bir bütün olarak AGD'ye ve yöneticilerine sahip çıkmalıyız" diye konuştu. Törende konuşan AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak ise, her bayramın buruk geçtiğini belirtti. Parlak, "İslam coğrafyasında yaşananlar bizi derinden üzüyor. Her hareketin bir lideri var. Milli Görüş Hareketi'nin lideri de Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'dır. Erbakan Hoca'nın 20-30 yıl önce söyledikleri bir bir gerçekleşiyor. Hoca, uyarılarda bulunmuştu. Dünyada İslam birlikteliğini kurmak isteyen hareketlerin önü kesiliyor" dedi. AGD olarak gençlerin şuurlanması için çalıştıklarını belirten Parlak, "Gençlik bugün bir buhran içerisinde. Uyuşturucu kullanımı artıyor. Ispartalı bir aile, çocuğunu uyuşturucu bataklığından kurtarmak için bizden yardım istedi. Aile, Konya AMATEM'de çocuğunu tedavi ettirmek istiyor. Ancak AMATEM, 6 ay sonrasına randevu vermiş. AGD olarak bizim sorumluluğumuz büyük. Gençler bize emanet. Emanete sahip çıkmak zorundayız" sözlerini kullandı. Konuşmaların ardından katılımcılar bayramlaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri