'Artık mücadelemiz bilgiyle olacak'

Türk-İş Konfederasyonu iş sağlığı güvenliği eğitim semineri, Bera Otel’de Türk-İş Genel Merkez Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat’ın katılımıyla gerçekleştirilirdi.

Türk-İş Konfederasyonu iş sağlığı güvenliği eğitim semineri, Bera Otel’de Türk-İş Genel Merkez Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat’ın katılımıyla gerçekleştirilirdi. Seminere ayrıca Türk-İş Konya İl Temsilcisi Necati Kökat, Konfederasyona bağlı sendikaların Konya Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasını ardından söz alan Türk-İş Konya il Temsilcisi Necati Kökat, "Çok şeyler beklediğimiz torba yasasından iyi şeyler çıkmadığını hep birlikte gördük. Ülkemizde taşeronlaşma, özelleştirme ve örgütlenme önündeki engeller acımasızca devam ediyor. Başbakan kendi geldiği sınıfı temsil ettiği için akademisyenlere yüzde 35 zam yapılacağı müjdesini verirken, işçinin durumu ortadayken ücret artışlarımızın yüzde 3-5’lerle geçiştirilmek istenmesi elbette hepimizi mücadele etmeye zorunlu kılmaktadır. Bu mücadele verilirken kavgalarla, dövüşlerle, yakıp yıkmayla değil bu gibi eğitimlerden, seminerlerden bilinçlenerek akılla, bilgiyle, haklı bir şekilde mücadele etmeliyiz" dedi.

ÖRGÜTLENME ENGELLENİYOR

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat da İşçi sağlığı ve güvenliği eğitimlerini büyük bir titizlikle gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Bizler üye işçimize bu eğitimleri vermek için elimizden gelini yapıyoruz. Yalnız bu ülkenin en acı gerçeği örgütlü işçi sayısının çok düşük olması. Bu nedenle çalışanların çok küçük bir kısmı eğitimleri alıyor diyebiliriz. 1980 yılında ülke nüfusu 44 milyon iken örgütlü işçi sayısı 2,5 milyondu. 2014 yılında ülke nüfusu 76 milyona ulaşmışken maalesef örgütlü işçi sayımız 1,1 milyon. Sendikalı işçi sayısının bu kadar gerilemesinin sebebi örgütlenmenin önündeki engellerdir. Bu engellerin sorumlusu başta geçmişten bugüne bu ülkeyi yönetenlerdir”dedi. Eğitim seminerinin açılış sunumunu Dr. Cebrail Şimşek yaptı. Seminer sonunda ise katılımcılara katılım sertifikası dağıtılacak.

HÂLİD ŞEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri