Artık kaybetme kredimiz kalmadı

Konyaspor pazar günü sahasında oynayacağı Göztepe maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik Direktörü İlhan Palut antrenman öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut Göztepe maçını mutlaka kazanmak istediklerini ifade ederek rakipleri ile aralarındaki puan farkının 2’ye indiğini ve artık kredilerinin kalmadığının altını çizdi

ABDÜLKERİM’İN DURUMU BELİRSİZ

Açıklamasına oyuncularla ilgili bilgilendirme ile başlayan Palut: “Milli maç arasından sonra Göztepe maçıyla başlangıcı yapacağız. Biliyorsunuz milli takımda sekiz tane oyuncumuz vardı. Onlar da yavaş yavaş dün akşam itibarıyla Konya'ya geldiler. Sadece Empoku henüz aramıza katılmadı. Bir de Amar'ın hafif bir hastalığı var. Onu da bugün antrenmanda göremeyeceksiniz. Onu da eve gönderdik. Her ihtimale karşı. Onun dışında Abdülkerim'in biliyorsunuz sakatlığı vardı. Fenerbahçe maçında oynayamadığı milli takıma katılamadı. O da antrenmanın giriş bölümlerinde, ısınmalarda küçük pas oyunlarında takımla beraber kontrollü bir şekilde katılıyor. Ama daha henüz maç şartlarında Abdülkerim'i göremedik. Sağlık ekibimizle değerlendirmelerimiz sürüyor. Tahmin ediyorum maça kadar. Onun da durumu ortaya çıkacak.” ifadelerini kullandı.

PUAN KAYBINA KREDİMİZ KALMADI

Göztepe maçı ile ilgili de konuşan genç teknik adam: “Ligin boyutu çok kısaldı. Sekiz maç var. Her maç çok önemli ve değerli. Göztepe'de bunlardan bir tanesi. Bizim rakiplerimiz, özellikle Fenerbahçe sadece iki puan fark var arada ve bu da kredimizin kalmadığını gösteriyor. Göztepe tarafından baktığınız zaman zaten onlar da başka bir mücadelenin içerisinde yine çok zor bir karşılaşma olacağını düşünüyorum. Ama dediğim gibi bizim de kazanmaya ihtiyacımız var. Kendi sahamızda verebileceğimiz en iyi mücadeleyi vermeye çalışacağız. İnşallah güzel bir sonuçla da bu maçtan ayrılırız. Şunu da ekleyeyim. Soner'in de biliyorsunuz. Fenerbahçe maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştüğünü Soner'den de bir şekilde bu maçta faydalanamayacağız” dedi.

TAKIM SAVUNMASI ÜZERİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut takım savunması ile ilgili sorulan soruya ise şu cevabı verdi: Takım savunması dışında. Genel maçlar arası hatta maçların devreleri arası takımımda olmaması gerektiği kadar artı eksi yönünde değişmeler olduğunu görüyorum. Bunun üzerinde takımımla konuşuyoruz. tekrar dediğim gibi ligin boyu çok kısaldı. Artık bu şekilde iniş çıkışlara izin veren bir ortam artık yok. Onun için tekrar bir istikrarı yakalamalıyız. Evet takım savunması da bu istikrarı yakalamamız gereken parametrelerin en başında geliyor. Ben de bu konudan rahatsızım ama geri kalan süreçte tekrar özveriyle iyi mücadeleyle, doğru organizasyonla bunu da olması gereken seviyeye çekmeye çalışacağız.”

ÖDÜL OLAYI CAMİA ADINA GÜZEL BİR DURUM

Son olarak kazanılan ödül ile alakalı konuşan başarılı teknik adam Konyaspor camiası adına çok güzel bir durum olduğunu ifade ederek: “ Bana da mesajlarla tebrik mesajları geldi. Ben de aslında çok haberimyoktu. Öncesinde bilgim yoktu. Ama tabii ki güzel bir durum.

Hem Konyaspor adına hem oyuncularım adına. Çünkü tek başına yaptığım bir şey değil. Sonuçta oyuncular da buna katkıda bulundu. Ben inanıyorum ki tüm Konyaspor camiası işte rakibin bir anlık bizim lehimize duraksamasından dolayı atılan golle bir maçı kazanmayı istemez. ben Türk futbolunda artık bunların artık bir fair play ödülü almayı gerektiren bir durum değil de artık normal. herkesin yapması gereken bir pozisyon haline gelmesini diliyorum. yeni jenerasyon, oyuncular, yeni jenerasyon, hocalar tabii ki teknik, taktik gelişimler yanında. rakibe saygı noktasında da bence bunu sürdüreceklerdir. Ama dediğim gibi bu ödüle layık görenlere hem kulübüm adına hem oyuncularım adına hem de kendi adıma teşekkür ediyorum.” diye konuştu

FERHAT TÜRKOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri