Artem sustu Cikalleshi coştu

İttifak Holding Konyaspor'da sezonun ilk yarısında takımın en iyi isimlerinden Artem Kravets, son haftalarda kadroya girmekte zorlanırken Arnavut oyuncu Sokol Cikalleshi ise performansı ile taraftarın beğenesini kazanıyor

Konyaspor’da Artem Kravets’in formsuzluğu dikkat çekerken Sokol Cikalleshi’nin golleri ise yeşil-beyazlı ekibe puanlar kazandırıyor.

İstenilen görüntüden uzak bir performans çizen Ukraynalı santrafor, taraftarların da tepkisini çekiyor. Son oynanan Malatya deplasmanına da ilk 11'de çıkan ancak hayal kırıklığı yaşatan Kravets teknik direktör İlhan Palut tarafından kulübeye çekildi. Teknik direktör İlhan Palut son maçlarda Kravets’in yerinde Sokol Cikalleshi'ye şans verdi. Kravets. Süper Ligde bu sezon attığı 7 golle takımının en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor. 31 yaşındaki forvet, son olarak 5 Ocak'ta iç sahada oynanan Galatasaray maçında ağları havalandırmıştı. Kravets’in mevkisine geçen Sokol Cikalleshi başarılı bir performans ortaya koydu.

Konyaspor'un Arnavut golcüsü Cikalleshi, son dönemdeki çıkışını Başakşehir maçında da sürdürdü.

Maça kanatta başlayan ve Erdon Daci'nin çıkmasıyla forvete geçen Cikalleshi, takımı adına maçın tek golünü attı. Eski takımına karşı ağları havalandırmayı başaran Cikalleshi, Süper Lig'de 4. golünü kaydetti. 30 yaşındaki forvet, daha önce Yeni Malatyaspor ağlarını 2 kez sarsarken, diğer golünü ise Göztepe karşısında kaydetti.

GOLLER SON DAKİKALARDA GELİYOR

Medipol Başakşehir deplasmanından 1 puanla ayrılan İttifak Holding Konyaspor'un Süper Lig'deki yenilmezlik serisi 4 maça çıkarken yeşil-beyazlı ekip gol yollarında ilginç bir istatistiğe imza attı.

Süper Lig'de son 4 karşılaşmada 6 gol atarak gol yollarında verimli bir dönem yaşayan İttifak Holding Konyaspor, maçların son 15 dakikalarında attığı gollerle dikkat çekiyor.

Ligde geride kalan 26 maçta 33 kez ağları havalandıran yeşil-beyazlı ekip, bu gollerin büyük çoğunluğunu maçların ikinci yarılarında attı. Konyaspor, geride kalan süreçte karşılaşmaların ilk devrelerinde 7, ikinci devrelerinde ise 26 gol attı. Konyaspor, 46 ile 60. dakikalar arasında 4, 61 ile 75. dakikalar arasında ise 7 kez fileleri havalandırdı. Geç açılan ve ancak fizik olarak diri kalan Anadolu Kartalı, rakiplerine karşı son anlarda attığı gollerle puanlar alıyor. Anadolu Kartalı, 75 ile 90. dakikalar arasında ise en verimli dönemlerini yaşıyor. Uzatmaların da dahil olduğu bu dakikalar içinde Konyaspor tam 15 gol buldu. Öte yandan Konyaspor'un ligde attığı son 13 golün tamamı maçların ikinci yarılarında geldi.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri