Arpalı Ekmek, Başkentlilerin Beğenisine Sunuldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, yeni üretilen kavuzsuz arpalı ekmeği Başkentlilerin beğenisine sundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, yeni üretilen kavuzsuz arpalı ekmeği Başkentlilerin beğenisine sundu. Kolesterolü düşüren ve sindirim sistemine yardımcı özelliği ile öne çıkan arpalı ekmeğin, özellikle diyet yapan ve diyabet hastası olan Ankaralıların sofrasında yerini alması bekleniyor.

‘’Kavuzsuz Arpalı Ekmek’’ Türkiye’de ilk defa üretilecek olan bir ekmek çeşidi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nce kavuzsuz arpadan üretildi. ‘Özen’ adıyla tescillenen bu arpa çeşidi gıda sektöründe de kullanılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, 11 yıldır bu çalışmayı yaptıklarını söyledi. Bugünden itibaren üretimi yapılacak olan kavuzsuz arpa ekmeğin besin değerinin çok yüksek olduğunu söyleyen Ali İlkbahar, ‘’İnsana olan faydası saymakla bitmez. Fabrika olarak biz hastane ve tedavi merkezi değiliz ama ana hedefimiz insanların sağlığını korumak.’’ dedi.
100 gramı 50 kuruştan satılacak olan arpa ekmeğinde grip ilaçlarında bulunan beta glüten ise arpa ekmeğinin içinde bolca bulunuyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri