Arnsberg Valiliği Mülteci Kamplarında Denetlemeye Başlıyor

Kuzey Ren-Vestfalya’daki (KRV) mülteci kamplarındaki skandal görüntülerin ortaya çıkmasından altı hafta sonra denetlenme haberi geldi. Skandalın hemen arkasından bir dizi kararlarla birlikte eyalette siyasi atmosfer hareketlenmiş ve içişleri...

Kuzey Ren-Vestfalya’daki (KRV) mülteci kamplarındaki skandal görüntülerin ortaya çıkmasından altı hafta sonra denetlenme haberi geldi. Skandalın hemen arkasından bir dizi kararlarla birlikte eyalette siyasi atmosfer hareketlenmiş ve içişleri bakanlığı düzeltme sözü vermişti. Bu karar doğrultusunda Arnsberg Valiliği dört kişi görevlendirerek kampları denetleme kararı aldığını duyurdu.

Pazartesi gününden bu yana işbaşında olan denetçiler mültecilerin barındığı yurtlara gece gündüz demeden ani baskınlar düzenliyor. Görevliler eyalete ait 20 kadar yurt ve kamplarda barınma, beslenme ve rehberlik şartlarını denetliyor. Arnsberg Valiliği, bunun dışında altı kişilik güvenlik uzmanı 'Task Force' görevlisi ile kamplardaki güvenlik görevlilerinin denetlenmesi sağlayacak.

Güvenlik görevlilerinin vazifelerini suistimal etmelerinin ortaya çıkması üzerine savcılık aleyhlerinde 49 dava açmıştı. CDU’nun eyaletteki lideri Armin Laschet “Hiçbir şey değişmedi.” diyerek başbakan Hannelore Kraft ve İçişleri Bakanı Ralf Jäger'i eleştirdi.

Kraft ve Jäger'in mültecileri yalnız bırakmaya devam ettiğini söyleyen Laschet, ikilinin mülteci kamplarında standart oluşturacak bir Heim-TÜV uygulamasını yürürlüğe sokmasını istedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri