Yüzde 100 yerli imkanlarla gerçekleştirilen üretimle ARNİKON, Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Sanayi tipi gezer vinç sektörünün önemli markalarından ARNİKON Mühendislik, 2 sene önce Devlet-üniversite-sanayi işbirliğinin güzel bir modeli olarak yerli ve milli imkanlarla üretilen asansör boşluğunda yükselebilen özelliğiyle dünyada tek olan Kule vinci KULEKON’un lansmanını yapmış, bir ilke imza atmıştı. Şimdi de yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren ARNİKON Mühendislik, inşaat sektörünün vazgeçilmezi olan kule vinçin yapımını tamamlayarak tanıtımını yaptı. Yeni projesiyle ARNİKON Mühendislik, yüzde 100 yerli kule vinç üretimiyle Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşırken, sektördeki ithalatın önüne geçerek ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak. ARNİKON Mühendislik tarafından, İnnoPark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde yapılan tanıtım programına; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürü Abdullah Başar, Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, Konya Müteahhitler Birliği Derneği (KOMÜT) Başkanı Adem Bulut, İnşaat Mühendisleri (İMO) Konya Şube Başkanı Hasan Özgür Yetiştirici, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Atilla Sinacı ve müteahhitler katıldı.
YÜZDE 100 YERLİ VE MİLLİ
Programın açılış konuşmasını yapan ARNİKON Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sami Avcılar, ARNİKON Mühendislik olarak 2014 yılı başlarında Gezer Vinç imalatı ile başlayan yolculuklarının bugün önemli başarılara evrildiğini söyledi.
Kule vincin üretimini yaklaşık 1 yıl önce tamamlayarak test aşamasını da başarıyla geçtiğini vurgulayan Avcılar şu bilgileri paylaştı: “Kule Vincimizi bu görmüş olduğunuz sahada 8-10 aydır test etmekteyiz. Bu süreçte; tüm mühendis, teknik, imalat ve idari personelimize özverili, fedakar çalışmalarından dolayı teşekkürü borç biliriz. Dünyada yıllık 10 milyar dolarlık işlem hacmine sahip olan, kule vinç ülkemizde de 2023 yılı itibariyle 280 milyon dolar seviyelerini görmüştür ki bu rakamın yüzde 90’ı İthalat olarak gerçekleşmiştir. KULEKON olarak hedefimiz, Milli politikamız olan Yerli Üretime maksimum katkı sağlamaktır. Medeniyetimizin temel dinamiklerinin beşiği olan Konya’mızdan tüm dünyada ARNİKON gibi KULEKON’u da bir marka olarak kabul ettireceğimize inancımız tamdır. Kule vincimizin İş gücü ve zamandan maksimum fayda sağlaması, yerli hammadde ve ekipmanlarla üretilecek olması temel politikamız olacaktır. Ekmeği paylaşmak, ekmekten daha lezzetlidir’’ şiarınca, ülkemiz, devletimiz ve milletimiz için; üretmeye ve paylaşmaya devam edeceğiz. Sözlerime son verirken yerli ve milli düsturuyla ürettiğimiz Kule vincimizi siz değerli İş adamlarımıza takdim etmekten gurur duyuyor ve bu heyecanımızı bizlerle paylaştığınız için hepinize canı gönülden teşekkür ediyorum.”
Daha sonra KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen ve KTO Başkanı Selçuk Öztürk konuşma yaptı.
HABER MERKEZİ