Arnavutluk Başbakanı, Sırbistan'daki Arnavut Kasabalarını Ziyaret Etti

Sırbistan'ı 68 yıl aradan sonra ilk ziyareti gerçekleştiren Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Arnavutların yaşadığı Preşeva ve Bujanovs ilçelerini ziyaret etti.Preşeva'daki Liria (Özgürlük) merkezinde Arnavutluk bayrakları ve Arnavut halk...

Sırbistan'ı 68 yıl aradan sonra ilk ziyareti gerçekleştiren Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Arnavutların yaşadığı Preşeva ve Bujanovs ilçelerini ziyaret etti.

Preşeva'daki Liria (Özgürlük) merkezinde Arnavutluk bayrakları ve Arnavut halk oyunları ile coşkuyla karşılanan Edi Rama, belediye binasında azınlık liderleriyle görüştü. Edi Rama, burada yaptığı konuşmada, "Bu topraklardaki kardeşlerimizin çıkarlarını koruyacağız. Şimdiden böyle bir misafirperverliğini yükünü hissediyorum. Şimdi kendimi bu toprakların vatandaşı gibi hissediyorum." dedi.

Sırbistan'la ilişkilerde yeni bir sayfa açtıklarını da ifade eden Edi Rama 'Büyük Arnavutluk' değil, Avrupa Birliği peşinde olduklarını söyledi.

Bu arada sokaklara asılan Arnavutluk bayraklarının Sırp polisi tarafından sabaha karşı kaldırıldığı belirtildi.

Öte yandan AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Edi Rama'nın 2 günlük tarihi Sırbistan ziyaretini 'Batı Balkanlar'da bölgesel diyalog için olumlu bir değişimin işareti' olarak değerlendirdi. Mogherini, "Bu 2 günlük ziyaret iki ülke arasındaki ilişkilerde bir dönüm noktasını temsil etmelidir. Biz, iki liderin geleceğe bakması bekliyoruz." dedi.

Edi Rama'nın Sırbistan'dan karayolu ile Kosova'ya ve daha sonra da Arnavutluk'a geçmesi bekleniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri