Arkadaşı borcunu ödemeyince

Hüyük ilçesinde yıllar önce kefil olduğu bir arkadaşı, borcunu ödemeyince cezaevine düşen Ahmet Uçar, yaşadığı beldede ''kefil'' diye tanınıyor

Konya'nın Hüyük ilçesinde yıllar önce kefil olduğu bir arkadaşı, borcunu ödemeyince cezaevine düşen Ahmet Uçar, yaşadığı beldede ''kefil'' diye tanınıyor.
     İlçeye bağlı Göçeri beldesindeki restoran ve aile çay bahçesini 3 yıl önce ''Kefil'in yeri'' ismiyle açan Ahmet Uçar (42), gazetecilere yaptığı açıklamada, restoranın ismiyle ilgili yıllar önce adeta hikayeye dönüşen bir olay yaşadığını belirtti.
     Belde merkezinde yaşayan bir arkadaşına kefil olunca hayatında ilk kez cezaevi ile tanıştığını ifade den Uçar, ''Bir arkadaşıma, o zamanın parasıyla 35 milyon liraya evine aldığı teyp için kefil olmuştum. Arkadaşım borcunu ödemeyince ikimiz birden hapse düştük. 10 gün hapis yatacaktık, 5 güne indi. Para daha sonradan ödenince 2 gün birlikte yattık, çıktık. O günden sonra bir daha kefil olmaya tövbe ettim'' diye konuştu.
     Uçar, cezaevinden çıktıktan sonra herkesin kendisine ''kefil'' diye hitap etmeye başladığını vurgulayarak, birçok kişinin gerçek ismini artık bilmez hale geldiğini bildirdi.
    
     -Restoranın ismi, görenlerin ilgisini çekiyor-
    
     Beldede herkesin kendisini ''Kefil'' diye bildiği için 3 yıl önce açtığı restoran ve aile çay bahçesine de bu adı verdiğini dile getiren Uçar, şunları kaydetti:
     ''Adımız Kefil'e çıktı artık birçok kişi gerçek ismimi bilmez. Böyle olunca 3 yıl önce belediyeden kiralayarak işletmeye açtığım restoran ve aile çay bahçesinin ismini de 'Kefil'in yeri' olarak koydum. Bu isim ilk başta görenlerin ve çevreden gelip geçenler ile müşterilerimizin ilgisini çekti. Neden böyle bir isim koyduğumuzu soranlara 'kefillik' hikayemizi çok sık anlatmaya başladık. Ünümüz muhitimizin dışına da yayıldı.''
     Ahmet Uçar'ın oğlu Sinan Uçar ise babasının geçmişte yaşadığı mağduriyetin hikayesini bildiğini söyledi.
     Bu ismin önceleri kendisine tuhaf geldiğini ancak zamanla alıştığını dile getiren Uçar, ''Babamın bu durumunu görünce artık ben de büyüdüğümde kimseye kefil olmam'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri