Arınç'tan İbrahim Şahin'e mesir macunu

Bülent Arınç, TRT Genel Müdürü'ne mesir macunu attı ve 'senin ihtiyacın var' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Muğla'daki 'Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması'nda gazetecilere mesir macunu fırlattı. Arınç TRT Genel Müdürü'ne seslenerek, "Buna en çok senin ihtiyacın var İbrahim" dedi. Arınç, ilk Instagram fotoğrafını da çekti.
 
Ahmet Yeşiltepe'nin ntvmsnbc'deki haberine göre; Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen 'Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması' toplantısı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sıradışı sunumuna sahne oldu.

VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Arınç, yerel medyanın yeni teknolojileri kullanmak zorunda olduğunu artık kağıda basılı gazetenin miadını doldurduğunu söyledi. Yerel medya temsilcilerine yeni medya eğitiminin verileceği toplantılar öncesinde Arınç, cep telefonuyla ilk Instagram fotoğrafını da çekti ve kareye gezetecilerle eşini aldı.
 
Bu sırada kendisine hediye edilen mesir macunu paketini açan Arınç, bunu da kürsüden yerel gazete sahibi ve basın mensuplarına attı. Arınç'ın, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e "Buna en çok senin ihtiyacın var İbrahim" dediği duyuldu.
Elegance Otel'de düzenlenen seminere Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, BYEGM Genel Müdürü Murat Karakaya, RTÜK Başkanı Prof.Dr. Davut Dursun, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.
 
“İNTERNETİN GELİŞMESİNE EN ÇOK HANIM SEVİNDİ”
 
Eskiden tüm yerel gazeteleri bizzat eve getirip okuduğunu, okuyamadığı gazeteleri uzun süre raflarda veya balkonlarda biriktirdiği için evde ister istemez dağınıklık yaşandığını esprili bir dille ifade eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazeteleri internetten takip etmesi sonucu bu dağınıklığın sona erdiğini ve bu durumdan da en çok eşi Münevver Arınç’ın sevindiğini ifade etti. Arınç konuşmasının devamında; “İnternetin icadı, medya ve telekomünikasyon da devrim niteliğinde yenilikler getirdi. Artık mobil cihazlar aracılığıyla dünyaya açılıyoruz. 75 milyonluk ülkemizde nüfusun yüzde 40’ı internet kullanıcısı, internet kullananların yüzde 90’ı facebook kullanıyor. 2012 yılında 360 Milyon TL’lik online reklam harcaması gerçekleşmiş. Yayınlaşan internet kullanımına bağlı olarak internete girenlerin yüzde 73’ü internet haber sitelerini takip etmiş. Bu da basın sektöründe dijitale yönelişin bir göstergesidir. Hedef kitleye artık saniyelerle ölçülen sürelerde ulaşılmakta, Amerika’da hatrı sayılır pek çok medya kuruluşu kağıt kullanımını bitiriyor. Ancak her ne olursa olsun gazete kokusunu almadan, elim simsiyah olmadan olmuyor” diyerek yazılı medyanın keyfinin de bir başka olduğunu söyledi.
 
ARINÇ İLK İNSTAGRAM FOTOĞRAFINI PAYLAŞTI”
 
Konuşmasının sonunda 1960 öncesinden bu yana basını takip ettiğini ve yeniliklerden de uzak kalmadığını ifade eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şuan da 300 Bin’e yakın takipçisinin bulunduğu faceebok ve twitter hesaplarının bulunduğu belirtti. Arınç, kullandığı akıllı telefonu ile kürsüden çektiği fotoğrafı yeni açtığı instagram hesabından paylaştı. Arınç, salona Manisa’nın meşhur mesir macununu saçarak kürsüden ayrıldı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri