Arınç’tan İadei Muhakeme Açıklaması: 400 Kağıt Parçasından İbaret

Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç bir basın toplantısı düzenledi.

Başbakanlık Merkez Bina'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç bir basın toplantısı düzenledi. Bülent Arınç, Ergenekon davasının ardından AK Parti kapatma davasına iade-i muhakeme yolunun açılmasına ilişkin, “Bütün deliler 400 kağıt parçasından ibaret, 370 tanesini de dava sırasında Anayasa Mahkemesi çöpe attı” dedi.

Arınç, Bekir Bozdağ'a yönelik saldırya ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu: "Kabine’de konuşuldu. Olay fevkalede üzücüdür. Her yıl Hacı Bektaş-ı Veli törenlerine yuhalanacağımızı bile bile Hacı Bektaş-ı Veli'nin yüzü suyu hürmetine hükümetimizi temsilen bir bakanımız gider. Orayı oy ambarı görenler bizim gelmemizi istemiyorlar. Kılıçdaroğlu, yumruk atanı kınamak yerine Hüseyin'i müdafaa edercesine sen onu affet anlamına gelecek açıklamalar yaptı. İçişleri müfettiş gönderdi. İki polise görevden el çektirildi. Gerçek Aleviler, Alevi Bektaşileri bu olaydan üzündtü duyduklarını ifade etmişlerdir. Orayı kendilerine oy ambarı görenler bizim gelmemize tahammül edemiyorlar. Olayla iligili olarak Mülkiye Müfettişleri görevlendirildi. İki polis görevlisine görevlerinden el çektirildi. İdari ve adli yönden yapılacak şeyler çıkarılabilir. Bir kez daha yaşanmamasını hepimiz arzu ediyoruz."

Arınç, Lübndan'da kaçırılan iki türk pilotuna ilişkin de "Lübnan'da kaçırılan iki pilota en yakın zamanda kavuşacağız, çalışıyoruz. Her yolu denemek suretiyle güvenli şekilde arkadaşlarımıza ulaştık. Huzur ve sağlık içindeler." şeklinde konuştu.

Arınç'a AK Parti'ye kapatma davasına ilişkin de şu bilgileri verdi: "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın alelacele iktidarda olan partiye açtığı davada bütün deliler 400 tane kağıt parçasından ibaret. 400 kağıt parçasının internet siteleri ile bilemediğimiz gazetelerin son sayfa haberleridir. İnternet Andıcı’nın gerçekliği kabul edildi. Düzmece delillerle bu partinin kapatılmak istendiği mahkeme kararıyla ortaya çıktı. Bakanlar Kurul'unda görüşmedik. Bunun görüşüleceği yer bu akşam MKYK’da bu konunun görüşülmesi gerekir. Bu davada mahkeme 6’ya 5 oy çokluğuyla 400 gazete küpürünün 370’ini çöp sepetine atmıştır. Bunlar delil değil demiştir. 30 tanesini delil kabul etmiş. Hazine’den yardımın yarısını kesmiştir. Bu bir cezadır. 30 tanenin de delil olmaktan çıkması halinde bu kararın yok kabul edilmesi veya eski kararın tamamen tersine yeni bir karar tesis etmesi mümkün olabilir mi? Şahsi düşüncem boşa atılacak bir iddia değil. Anayassa hukukçuların da bu konuda partimiz siyasi bir değerlendirme yapar bir karar verirler. Bu da MKYK’da görüşülecek bir konudur. Bu bir cezadır şüphesiz yüksek mahkemenin kararıdır. 30 delilin de mümkün olabilir mi boşa atılacak bir iddia değil. Üzerinde hukukçuların çalışması anayasa hukukçularının mütalaa hazırlaması gerekir. Bu da MKYK’da görüşülecek bir konu olmalı." CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri