Arınç: Yeni olayların olacağına dair istihbarat var

TRT Haber'de Ali Ahmet Böken'in sunduğu Neler Oluyor'a konuk olan Arınç gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

TRT Haber Genel Yayın Yönetmeni Ali Ahmet Böken'in sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gezi Parkı eylemleri ile ilgili "Gezi olaylarının üzerinden 1 aydan fazla süre geçti. Yaygınlaşmaya başlamıştı. Hem İstanbul'da hem de yurdun değişik illerinde olaylar meydana geldi. Şu anda Gezi Parkı yeni haliyle hizmete açıldı. Sayın Başbakan son kararın halka sorulacağını söyledi. Hali hazırda mahkeme kararları var. Durum bundan ibaretken yasadışı olaylara da kolluk güçleri müdahale ettiler. Protesto bir haktır. Neyi beğendiklerini, neyi beğenmediklerini söylemek için insanlar izin almadan sadece önceden haber vererek gösteri yapabilir. Ancak başkalarının haklarına zarar vermeye kalkanlara kanunlar sıcak bakmaz. Biz de hükümet olarak buna müsaade etmeyiz. Muhalefet, bu hükümet kötü, ben ülkeme daha iyi hizmet edeceğim diyebilir. Muhalefetin görevi zaten budur. Ancak bunun yeri Meclis'tir. Bu muhalefetin güçlü olmadığını, hükümetin gitmeye niyeti olmadığını düşünenler böyle bir girişime teşebbüs etmiş olabilir." dedi.

Yeni sokak olayları olacağına yönelik istihbarat edindiklerini belirten ve bu eylemlere karşı halkı sağduyuya çağıran Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hukuk dışına çıkıldığında hukukun buna müsaade etmeyeceğinin altını çizdi.

GEZİ PARKI'NIN YAKLAŞAN SEÇİMLERLE İLGİSİ

Gezi Parkı olaylarını yaklaşan seçimlerle ilişkilendiren Arınç, şunları söyledi: "Seçim öncesi muhalefetin birtakım çalışmaların içerisinde olması normal. Ancak demokraside bunun yeri Meclis'tir. Ana muhalefet iktidar alternatifi olmaya en çok hak eden partidir. Ancak iş sokağa kalıyorsa, sokakların bu şekilde kullanılmasına biz müsaade etmeyiz. '3 tane seçim oldu. Biz AK Parti ile baş edemedik.' diyenler anketlerde AK Parti'nin şimdi de yüzde 50'in altında olmadığını görüyorlar. Yapılacak çok şeyleri var, ama güçleri yetmiyor. Bu kez ne yapıyorlar hükümeti kendileri yıkamadıkları için sokak hareketlerine destek veriyorlar. Bu olayların yaşanmasında bir dış mihrakın varlığı söz konusu. İçerdekiler kadar, bunlara dışarıdan maddi ve manevi destek verenlerin olduğu gözüküyor. Bunların bir kısmı kesin bilgidir, bir kısmı da öngörüdür. Bu iş Türkiye'dekilerin becerebileceği bir iş değildi. Gelişmeler senaryonun uygulanmasında bazı güçlerin parmağının olabileceğini ortaya koydu."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri