Arınç: "Sonları yakın"

"Bütün imkanlarımızla, neye mal olursa olsun, ülkemizde terörü bitireceğiz. Bütün bunların hesabını soracağız"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Türkiye'nin Ramazan ayı içerisinde önemli bir sıkıntı içinde olduğunu belirterek, "Alçak bir terörist grubu memleketimizin huzurunu kaçırıyor. Bu kadar şehidimizin acısını elbette bunlardan çıkaracağız. Hepsinin hesabını soracağız. Hiçbirisinin kanı yerde kalmayacak ve bu terör belasından ülkemizi kurtaracağız'' diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, haftasonunu hemşerileri ile geçirmek için Manisa'ya geldi. Arınç, önce ağabeyleri Prof.Dr. Ümit Doğay Arınç, Kutlay Arınç, Yıldıray Arınç, yeğenleri Emre Arınç ve Oğuz Arınç ile birlikte Sultan Camisi'nde Arınç ailesinden vefat edenlerin ruhları için okuttuğu mevlide katıldı. Manisa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Uğur Aydemir ve Recai Berber, partililer ve bürokratlar da mevlide katılanlar arasında yer aldı.
Arınç, mevlidin ardından Manisa Valiliği tarafından Yuntdağı köylerinden olan Ortaköy'de düzenlenen iftar yemeğine hareket etti. Başbakan Yardımcısı Arınç, iftar yemeğine katılmadan önce Büyüksümbüller köyünde vefat eden akrabası Kadir Altınkargı'nın eşi Elig Kargı'ya taziye ziyaretinde bulundu. Daha sonra 2 bin 500 kişilik iftar yemeğine katılan Arınç, hemşerileri tarafından büyük bir coşku ile karşılandı.

"HEPSİNİN HESABINI SORACAĞIZ''

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, iftarın ardından yaptığı konuşmada, önce Manisalı hemşerileri ile Ramazan ayında birlikte oruç açmanın mutluluğunun yaşadığını söyledi. Ramazan ayında Türkiye'nin kana bulanmak istediğine dikkat çeken Arınç, hükümetin buna izin vermeyeceğini söyledi. Arınç, "Türkiye'de işler iyiye gidiyor. Dışarıda itibarımız çok güçlendi. Memleketimiz ekonomisiyle, sağlığıyla, eğitimiyle, ulaşımıyla işler çok güzel. Ancak bir sıkıntımız ve üzüntümüz var. Kanımıza kan damlatıyorlar. Alçak bir terörist grup, memleketimizin huzurunu kaçırıyor. Canlarımızı şehit ediyor. Her gün kalbimizde acı bir sızı bizi üzüyor. Türkiye'de yıllardan beri bu mücadele var. Türkiye'de terör, örgüt ve terörist faaliyetler var. Bazen toprağın altına gizlenmiş, bazen dişlerini gösteriyor. Nice askerimizi polisimizi, masum insanları, imamlara varıncaya kadar, camiden çıkarken, hatta üzerinde sivil giysiler olduğu halde, evinden çıkan uzman çavuşları arkasından vurup şehit ediyorlar. Üzülüyoruz,
kahroluyoruz, gözyaşı döküyoruz. Rabbim onlara rahmet eylesin. Allah şehitlere cennetlerini vaat ediyor. Onların ailelerine ve bütün milletimize sabır diliyorum. Şu anda içimizi burkan, gönlümüzü karartan, acıları bizi derinden etkileyen olay terör olaylarıdır. Geçmişte mücadele edilmiş, bugünde mücadele ediliyor. Ama şuana kadar bu kadar şehidimizin açısını elbette çıkaracağız. Hepsinin hesabını soracağız. Hiçbirinin kanı yerde kalmayacak. Bu terör belasından ülkemizi kurtaracağız'' dedi.


"SONLARI YAKINDIR''

Başbakan Yardımcısı Arınç, terör olaylarının Türk milletini yıldıramayacağını dile getirerek, "Yaşanan bu olaylardan hiç endişeniz olmasın. Kalleşçe, kahpece pusu kurarak, mayın patlatarak, birilerini elde ederek, bu din düşmanları, vatan düşmanları, bayrak düşmanları toprak düşmanları bizi üzüyor. Ama sonları yakındır. Bütün imkanlarımızla, neye mal olursa olsun, ülkemizde terörü bitireceğiz. Bütün bunların hesabını soracağız. Bu vatan toprağında inşallah huzur içinde yaşayacağız. Bu ramazan hürmetine bu ülkeye göz dikenlere Allah fırsat vermesin. Bu alçakça ihanetlerin hesabını sormayı Cenabı Hak bizlere muvaffak kılsın'' diye konuştu.


Başbakan yardımcısı Arınç konuşmasında son olarak, Şanlıurfa'ya atanan Manisa Valisi Celalettin Güvenç'i överek, yeni görevinde başarılar diledi. Konuşmaların ardından, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, teravi namazını Ortaköy Piknik Alanı'nın içinde yaklaşık 500 kişillik cemaatle birlikte kıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri