Arınç: Kimseye Zarar Vermeyecek Formül Üzerinde Çalışılıyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dershaneler konusunda hiç kimseye zarar vermeyecek bir formül üzerinde çalışıldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dershaneler konusunda hiç kimseye zarar vermeyecek bir formül üzerinde çalışıldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa'da yerel bir televizyon kanalında katıldığı programda yaptığı konuşmada, yarın yapılacak Bakanlar Kurulu'na işaret etti. "Bakanlar kurulunda bu konu görüşülürse açıklama yaparım" diyen Arınç, “Bunun için yarını bekleyin. Bizim gündemimizde dershanelerin etüt merkezlerine ya da özel okullara dönüştürülmesi var. Dershaneleri eğitim sisteminin ihtiyacı olarak görüyoruz. Ama 4+4+4 sistemiyle eğitimde iyi bir noktaya geldik. Dershanelerin okul ihtiyacını karşılayacak okullara dönüştürülmesi projesi var. Hiç kimseye zarar vermeyecek bir formül üzerinde çalışılıyor. Gelişme olursa bakanlar kurulundan sonra açıklarız." dedi.

Manisa'ya siyasi olarak 40 yılı aşkın zamandır hizmet etmeye çalıştıklarına dikkati çeken Arınç, "Manisa'nın geldiği nokta övünç verici. Milletvekili arkadaşlarımız, gayret içinde gelişmeleri takip ediyor, zaman zaman bana da bilgi veriyorlar. Manisa yükselen bir yıldız. En büyük ideallerimizden biri de Manisa'nın büyükşehir olmasıydı. Bunda muvaffak olduk. Bunda çok engeller çıktı karşımıza. Muhalefet partileri Büyükşehir Yasası'nı istemediler, Anayasa Mahkemesi'ne götürdüler. Hatta böyle bir şeyin zararlı bile olacağını söylediler. Ama şimdi aynı partilerin büyükşehire aday çıkardıklarını, büyükşehir belediyesini kazanmak için nasıl canla başla çalıştıklarını görüyorum. Demek ki büyükşehir olmak iyi bir şeymiş, faydalı bir şeymiş ki onlar da büyük bir azimle bunu kazanmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Manisa'yı 'önü açık' bir şehir olarak değerlendiren Arınç, tarım ve sanayide güçlü kentin kamu yatırımlarından çok iyi pay aldığını, ticaret ve sanayi merkezlerinin canlı olduğunu kaydetti. Şehrin ihtiyaç duyduğu yatırımların ihmal edilmediğini belirten Arınç, "Hizmetin her zaman daha fazlasını Manisa gördü. Kimsenin hayal bile edemediği şeyleri hükümetimiz döneminde yaptık." dedi.

Konuşmasında, Manisa ile ilgili şahsi deneyimlerinden edindiği değerlendirmelere yer veren Arınç, şöyle devam etti: "Bizim insanımız Manisalılar çok kavgadan, iddiadan hoşlanmaz. Manisalılar 'hayır öyle değil' derlerse ona da saygı duyarım ama benim tanıdığım böyleydi. Yani kimse dükkanının dışına pek çıkmak istemez. Kavga gürültüye girmek istemez. Bu rahatlık bazen iyi, bazen de iddiasız olmak gibi bir sıkıntı meydana getiriyor. Ama Bursa'da herkes iddialı. 'Ben bunu yapacağım, ben bu işi yapacağım.' Bu canlılık göstergesidir. Yapılar çok farklı. Orada hızlı olmaya mecburuz. Hızlı olmazsanız geride kalırsınız. Bazen açıklamalarımızın ses tonunu fark ediyorsunuz zaten, kararlı bir ses tonuyla konuşuyoruz. Manisa'da olsak yumuşak konuşuruz, herkes bundan hoşlanıyor çünkü."

Celal Bayar Üniversitesi'nin (CBÜ) kurucu rektörlüğü görevini üstlenen ağabeyinin, kendisinin siyasette olması nedeniyle Süleyman Demirel tarafından görevden alındığını, üniversiteyi 5 fakülteyle devrettiğini, aradan 22 yıl geçmesine rağmen fakülte sayısının değişmediğini anlatan Arınç, "Neden bu fakülte sayısı artmıyor, neden bu üniversite büyümüyor diye bir şey sorgulamadık. Ben sorgulayamazdım, çünkü ağabeyimin görevden alınması benim yüzümden oldu. Bu adam siyasette güçlendi, ağabeyi de buna destek veriyor dediler. Halbuki 3 senelik rektörlüğünde 3 kez ziyaret etmedim, dedikodu olmasın diye. İyi de Manisa halkı neden aradan geçen 3 rektöre, nerede bizim yeni fakültelerimiz, öğretim üyelerimiz, hastanemiz, tıp fakültemiz, kampüsümüz demedi. Deselerdi bugüne gelmezdik." şeklinde konuştu.



CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri