Arınç: Bugün Ruhsatını Alan Avukat Yarın Anayasa Mahkemesi'nde Davaya Gidiyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bizde avukat bugün ruhsatını alsa ertesi gün Anayasa Mahkemesi’nde dava takip edebiliyor.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bizde avukat bugün ruhsatını alsa ertesi gün Anayasa Mahkemesi’nde dava takip edebiliyor." dedi.

Arınç, Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz ve baro yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda avukatlık mesleği ve avukatlık kanunu hakkında açıklamalarda bulundu. Arınç, Avrupa ölçeğinde avukatlık ruhsatını alan avukatların her mahkemeye giremediğini belirterek şunları söyledi: "Avrupa ölçeğinde avukatlık ruhsatını alan, her mahkemeye giremez. Yani 5 yıla kadar olanlar sulh, 10 yıla kadar yapanlar asliyelere girer, hele hele yüksek yargıda dava almak için en az 20-25 yıllık avukat olmak gerekiyor. Bizde bugün ruhsatını alsa ertesi gün Anayasa Mahkemesi’nde dava takip edebiliyor. Bir takım şeyleri birlikte düşünmek lazım. Sınav sistemi her şeyi çözmez. Müfredatı ve öğretim üyelerindeki nitelik mi diyoruz nicelik mi diyoruz onu da göz önüne almamız lazım. Biz eski hocalarımıza bakarak konularında başarılı olan insanlar var, ama her yere açmaya kalktığınızda sıradan insanlarla da bu işi götürebiliyorsunuz."

"SEBİL GİBİ HUKUK FAKÜLTESİ AÇILIYOR"

Avukatlık mesleğinde kalitenin düştüğünü söyleyen Arınç, çok fazla hukuk fakültesinin açılmasını, “Başlıca mesele çok mezun vermek ve kalitenin düşmesidir. Eskiden, fen edebiyat fakülteleri olmadan üniversite kurulmasına izin verilmiyordu. Şimdi ise hukuk fakültesi sebil gibi.” sözleriyle eleştirdi.

Bursa’nın yeni adliye sarayı hakkında da açıklamalarda bulunan Arınç, bu konuda Bursa Barosu ile Başsavcılığın ortak hareket etmesiyle Bursa’nın modern ve ihtiyaçları karşılayan bir adliyeye sahip olacağını ifade etti. Arınç, Bursa Barosu’ndan bu konuyla ilgili gelecek her türlü talebe açık olduğunu ve her zaman destek vermeye hazır olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri